Omleta Tegetthoff este o rețetă celebră care ar trebui încercată, mai ales dacă ești fan mic dejun.
Ingrediente
- 8 ouă
- o lingură de unt topit
- sare
- două linguri de unt (solid)
Pentru umplutură:
- 100 g mazăre proaspătă (sau congelată)
- 100 g fasole verde (fiartă şi scursă)
- 100 g conopida
- 250 g piept de pui (fiert sau pregătit pe grătar)
- 50 g ciuperci
Pentru sos:
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- supă concentrată de pasăre
- un gălbenuş de ou
- 100 ml smântână pentru gătit
- sare, piper
- unt pentru prăjit
Cum se prepară
Mai întâi se bat cele opt ouă cu untul topit şi se asezonează cu puţină sare. Se topeşte puţin din untul pentru prăjit în tigaie şi se prăjeşte prima omletă (care trebuie să acopere tot fundul vasului) pe o parte. Se trage tigaia de pe foc, se întoarce perfect, apoi se prăjeşte şi pe cealaltă parte, după care se pune pe o farfurie întinsă. Se procedează la fel şi cu celelalte omlete.
Pentru umplutură, se taie mărunt toate ingredientele (fasolea, conopida, pieptul de pui, ciupercile) şi se sotează lejer în unt. Într-un alt vas se topesc două linguri de unt şi se rumenesc în el două linguri de făină. Se învârte cu lingura, ca să nu se ardă, se adaugă puţină supă concentrată de pasăre (poate fi şi din cea în care a fiert pieptul de pui mai înainte), se asezonează cu sare şi piper. La sfârşit, pentru a face sosul mai fin şi mai cremos, se adaugă puţin câte puţin, amestecând mereu (şi păstrând flacără mică), smântâna în care s-a bătut bine un gălbenuş.
Pentru finalizare, se pune o parte din umplutură pe fiecare omletă, se toarnă puţin sos, se rulează şi, înainte de servire, restul de sos se toarnă deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News