Ți-a rămas șampanie? Iată cum o poți folosi în bucătărie sau în rutina de îngrijire personală

foto: Freepik
foto: Freepik

Nu știi ce să faci cu șampanie rămasă de la Revelion? Iată la ce o poți folosi în loc să o arunci, dacă nu vrei s-o mai bei pentru că "s-au dus bulele"!

Conform cercetărilor realizate de WalletHub, se estimează că în fiecare noapte de Revelion sunt consumate aproximativ 360 de milioane de pahare de șampanie și vin spumant, ceea ce reprezintă echivalentul a aproximativ 60 de milioane de sticle.

Iată cum poți da altă utilitate șampaniei rămase de la sărbători, potrivit vinovest.co!

Utilizează șampania în bucătărie
Aromele distincte ale șampaniei se pot integra armonios în diverse preparate sărate, excelând ca înlocuitor pentru vinul alb în risotto.

Pentru o delicioasă surpriză pentru cei dragi încearcă să prepari un sorbet de șampanie, amestecând fructe preferate precum lămâia, fructele de pădure sau perele cu zahăr, șampanie și apă. Lasă totul la congelator și apoi servește!

O altă opțiune este prepararea unui oțet de șampanie. Toarnă șampania într-un borcan cu oțet de mere și apă, acoperă cu un prosop și lasă amestecul timp de 2-3 luni într-un loc răcoros și întunecat. După ce oțetul este gata, strecoară-l și transferă-l într-un recipient curat, fiind perfect pentru a adăuga un plus de savoare salatelor.

Congelează șampania sub formă de cuburi de gheață
O idee excelentă pentru un pahar răcoritor de sangria este adăugarea de cuburi de gheață de șampanie congelată. Poți turna șampania în suportul pentru gheață și să o utilizezi sub această formă la viitoarele petreceri.

Aceste cuburi pot fi, de asemenea, adăugate cu succes în alte cocktail-uri, mai ales dacă încerci să integrezi fructe rămase în cuburile de gheață de șampanie pentru un plus de vitalitate.

Folosește șampania pentru îngrijirea pielii
Resveratrolul din șampanie, un antioxidant puternic, poate fi valorificat pentru îngrijirea pielii. Deși alcoolul poate deshidrata pielea, șampania conține ingrediente care pot contribui la stimularea frumuseții.

Pentru că șampania conține resveratrol, un compus vegetal prezent și în struguri, această băutură poate reduce semnele îmbătrânirii, protejează împotriva daunelor cauzate de radiațiile UV, netezește pielea, reduce inflamația și are efecte hidratante.

Pentru a beneficia de aceste proprietăți, șampania rămasă poate fi răcită și aplicată pe piele ca toner. Asigură-te să aplici după și o cremă hidratantă și să folosești acest tratament seara pentru rezultate optime, având în vedere că resveratrolul este sensibil la lumină.

Curăță pantofii cu șampanie
Tradiția lustruirii pantofilor cu șampanie datează încă din anii 1800, când bărbații din Parisul și Londra secolului al XIX-lea obișnuiau să folosească băutura pentru a-și face pantofii să strălucească. Se crede că alcoolul îndepărtează excesul de ceară, iar șampania este alegerea ideală pentru această operațiune, în special variantele mai puțin dulci.

Curăță mai întâi pantofii de murdărie și resturi, apoi folosește o cremă pentru lustruire și masează-ți pantofii cu o cârpă curată îmbibată în șampanie pentru un plus de strălucire.

Împrospătează-ți părul cu șampanie
Datorită antioxidanților, șampania poate fi utilă și în îngrijirea părului. Utilizarea acesteia sub formă de mască de păr poate contribui la prevenirea ruperii firelor și la neutralizarea radicalilor liberi, menținând scalpul sănătos. În plus, șampania evidențiază frumusețea părului blond, intensificând tonurile aurii și adăugând un luciu atrăgător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel