Vă confruntați cu probleme privind căderea părului? Specialistul Ioana Marinescu are câteva recomandări care vă pot fi de ajutor.
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, despre căderea părului, având mai multe recomandări.
„Căderea părului are mai multe cauze: cauze hormonale, de mediu, de stres, cauze genetice. Este foarte important să avem un produs cu care să ne simțim confortabil în momentul în care îl aplicăm. Grow Your Hair este un produs pe care îl avem și este dedicat creșterii părului. Ajută la încetinirea și diminuarea căderii acestuia”, a spus Ioana Marinescu.
„Este important să fim foarte înțelepte cu părul nostru, pentru că, în general, în tinerețe facem tot felul de lucruri. Ne punem extensii, ne vopsim părul foarte des, îl decolorăm foarte tare. În general, chinuim părul destul de mult. Chiar dacă încercăm să-l refacem cu remedii băbești, care sunt binevenite, sau folosim măști naturale, sau produse dedicate, este important să ne găsim echilibrul și să găsim exact produsul care trebuie pentru tipul nostru de păr. Recomandarea mea este să folosim produse cât mai naturale și să nu încărcăm tare părul, adică să nu utilizăm multe produse. Dacă ne dorim un produs care să-l facă să arate wow, eu recomand Reparatrice hair, numărul 4. Este fabulos pentru orice tip de păr”, a spus Ioana Marinescu.
Specialistul Ioana Marinescu vine cu recomandări pentru persoanele care au scăpat de coșuri, însă au rămas cu cicatrici sau diverse semne.
„Problema care rămâne după ce am scăpat de coșuri este felul în care arată tegumentul. Sunt puține persoane norocoase care, după ce au scăpat de coșuri, să aibă pielea netedă, curată. Cele mai multe persoane rămân cu sechele, care se traduc prin cicatrici, semne, diferite urme rămase pe zonele cu coșuri de diferite mărimi și intensități. Este foarte important, după ce avem norocul să scăpăm de coșuri, să facem ceva pentru felul în care arată tegumentul la final. După ce am trecut de stările extrem de neplăcute generate de imperfecțiunile pe care le-am avut pe piele, ne dorim ca tenul să arate minunat. Este cea mai provocatoare etapă, în funcție de cât de agresivă a fost acneea. Trebuie găsită o variantă care să funcționeze, fără a lăsa alte urme”, a spus Ioana Marinescu, oferind câteva recomandări.
„Avem nevoie de câteva proceduri care să stimuleze colageneza. Ea este răspunsul unui stimul dureros. De exemplu, laserele vor stimula refacerea epidermei. Este important să avem grijă în ce sezon facem această terapie, să avem grijă ca tenul să nu se hiperpigmenteze ulterior. Să nu facem terapia cu laser când încă mai avem coșuri pe față!”, a precizat Ioana Marinescu.
„O altă metodă se referă la peelinguri, în funcție de tipul de ten. Din punctul meu de vedere, nu aș merge pe cele agresive, ci pe cele delicate, dar mai frecvente, care să stimuleze foarte tare refacerea și colageneza. Pentru acasă, e foarte important să avem o rutină constantă și bine țintită pentru a reface echilibrul tenului. Curățarea este esențială și este punctul de pornire pentru orice rutină dorim să avem. Apă micelară, spume de curățare, geluri de curățare pentru ten. Măștile! Trebuie să aplicăm măști care să aibă în compoziție stimulente de colageneză, ingrediente blânde. E important să nu renunțăm la retinoizi! Ei vor fi esențiali și în perioada în care avem coșuri, dar și în perioada în care am rămas fără ele. Deci trebuie folosiți, ne vor ajuta și cu punctele negre. E important să folosim și creme de protecție solară”, a explicat Ioana Marinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News