Ți-ai luat încă un câine? Află cum să le faci cunoștință animăluțelor tale

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Atunci când aduci un nou câine în curte, primele impresii contează enorm. Modul în care câinii interacționează în primele lor întâlniri poate stabili tonul pentru întreaga lor relație

Vei avea nevoie de o persoană pentru fiecare câine, lese de nylon sau de piele de 1,2-1,8 metri (evită lesele retractabile) și de un spațiu generos și neutru, de preferință în aer liber, pentru a evita comportamentele teritoriale și a permite distanța necesară între câini, potrivit Animal Humane Society.

Asigură-te că ai la îndemână mici recompense, cum ar fi brânza sau crenvurști tăiați în bucăți mici. Folosește o voce calmă și veselă.

Păstrează lesa cât mai lejer posibil, dar menține controlul. Începe întâlnirea în aer liber, pe un teritoriu neutru, cum ar fi un parc, un câmp deschis sau o stradă liniștită. Apropiați-vă unul de celălalt din părțile opuse, mergând în aceeași direcție. Când un câine se uită la celălalt, oferă-i o recompensă.

Continuați să mergeți până când nu mai sunt foarte concentrați unul pe celălalt. Repetați metoda de mers și recompensare, apropiindu-te treptat cu 1-1,5 metri. Atâta timp cât câinii continuă să fie mai atenți la tine decât la celălalt câine, continuă să mergi. Dacă devin prea concentrați unul asupra celuilalt, mărește distanța până când pot merge și pot ignora celălalt câine.

Scade treptat distanța. Acest lucru poate necesita mai multe plimbări, până când cei doi câini pot merge calm unul lângă celălalt. Odată ce există o constanță în mișcări, permite câinilor să se cerceteze și să se adulmece pentru câteva secunde, apoi îndepărtează-i. Repetă acest proces de mai multe ori. De fiecare dată când devin agitați, îndepărtează-i și ia o pauză. După ce ai câteva întâlniri în care câinii sunt relaxați și jucăuși, următorul pas este să încerci să-i lași liberi într-o zonă împrejmuită, astfel încât să se poată mișca liber.

Dacă întâlnirea în aer liber nu este posibilă, există câteva sfaturi pentru introducerile acasă. Fă întâlniri în aer liber înainte de a aduce câinii împreună în casă. Lasă lesele pe câini pentru a-i putea controla dacă este necesar și asigură-te că ai îndepărtat orice oase, jucării și boluri de mâncare pe care câinele rezident le-ar putea proteja. Păstrează câinii separați în timpul absenței tale până când se simt confortabil în diverse circumstanțe. Când ești acasă, supraveghează interacțiunile și oferă-le pauze prin plasarea alternativă în cuști sau prin plimbări separate.

Dacă apare un conflict, separă câinii pentru câteva zile pentru a le oferi o pauză. Hormonii de stres pot avea nevoie de acest timp pentru a reveni la normal și, dacă încerci să continui introducerea prea curând, conflictele ar putea să se agraveze. După câteva zile, poți reveni la pasul anterior pentru a continua construirea unei relații pozitive.

Introducerea corectă a doi câini necesită timp, răbdare și o planificare atentă pentru a asigura o relație armonioasă și fericită între ei. Urmează acești pași și fii pregătit să ajustezi procesul în funcție de nevoile specifice ale câinilor tăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel