Uneori îți este poftă de un desert, dar descoperi că în frigider nu ai nici ouă, nici lapte și nici unt. Soluția este să prepari niște clătite, care se fac foarte ușor și rapid și sunt perfecte pentru micul dejun. De asemenea, pentru a le face și mai delicioase, puteți folosi Nutella.
Clătitele fără ouă, fără unt și fără lapte sunt moi și sățioase și conțin puține calorii. Pentru această rețetă, alegeți un lapte vegetal preferat: poate fi lapte de soia sau orez, migdale sau ovăz. A doua zi dimineață, clătitele pot fi încălzite în cuptorul cu microunde și vor fi ca proaspăt făcute!
Ingredientele de care aveți nevoie:
160 grame făină,
50 grame zahăr,
200 ml lapte vegetal,
2 lingurițe de ulei,
1 linguriță de praf de copt,
3 pătrate de ciocolată neagră,
căpșuni sau banane coapte pentru decor.
Amestecați, într-un castron, făina cu praful de copt și zahărul. Adăugați, treptat, laptele și uleiul. Amestecați-le bine cu un tel pentru a nu rămâne bulgări în aluat.
Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta
După ce aluatul este gata, luați o tigaie antiaderentă, pe care ungeți cu puțin ulei. Când uleiul s-a încins, turnați o polonic din aluat. După aproximativ 2-3 minute de gătit, clătita se întoarce pe cealaltă parte.
Fursecuri umplute cu Nutella: un desert delicios, căruia nu-i poți rezista
La final, topiți puțină cremă Nutella în cuptorul cu microunde. Ungeți cu ciocolată 3-4 clătite, pe care apoi le așezați una peste alta, formând un tort. Decorați tortul din clătite cu căpșuni sau banane. Serviți desertul, alături de o ceașcă de cafea aromată sau un pahar de lapte. Poftă bună!
Vrei să prepari un desert delicios, care, în același timp, se gătește rapid? Iată rețeta pentru clătite delicioase cu ananas.
Pentru a face clătite cu ananas, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 ml lapte integral,
100 de grame de făină,
o linguriță de îndulcitor lichid,
15 ml rom,
12 felii de ananas în sirop,
un ou,
ulei de măsline,
Pentru a decora clătitele puteți folosi: zahăr pudră, sirop de arțar, bucăți de ananas.
Cum se gătesc clătitele cu ananas
Deschideți conserva de ananas în sirop și scurgeți sucul. Întindeți toate feliile de ananas pe o tavă de copt acoperită cu prosoape absorbante. Așa se va elimina tot lichidul din feliile de ananas.
Într-un castron se pune făina cernută, se adaugă, treptat, laptele și se se amestecă cu telul manual. Adăugați apoi îndulcitorul lichid, un ou întreg și romul.
Amestecați rapid cu telul, până când aluatul este omogen și fără cocoloașe. Acoperiți vasul cu o bucată de folie alimentară și puneți-l la frigider pentru o jumătate de oră.
Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă
Turnați uleiul de măsline într-o tavă și puneți-o pe aragaz. Între timp, înmuiați feliile de ananas în aluat, având grijă să eliminați orice exces. Când uleiul s-a încins, puneți feliile de ananas și gătiți-le câteva minute, înainte de a le întoarce pe cealaltă parte.
După ce clătitele cu ananas s-au prăjit, așezați-le pe o tavă acoperită cu prosoape de hârtie. Așteptați ca excesul de ulei să se scurgă și stropiți suprafața clătitelor de ananas cu puțin zahăr pudră.
Tartă cu mere, stafide și cu parfum de lămâie: desertul care dispare într-o clipă de pe masă
Dacă vreți o variantă mai delicioasa, puteți turna peste clătitele de ananas sirop de arțar. Adăugați câteva bucăți de ananas deasupra și serviți-le calde pe masă. Ca alternativă la feliile de ananas în sirop, puteți folosi ananas proaspăt. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu