Ai poftă de ceva foarte dulce și foarte aromat, ușor de preparat acasă? Ai nevoie, pentru început, de trei mere.
Ai nevoie de 3 mere, tăiate felii.
Pentru aluat, sunt necesare:
150 de grame de zahăr
220 grame de unt
340 de grame de miere
180 de mililitri de lapte bătut
3 ouă
1 linguriță extract de vanilie
300 de grame de făină
2 linguri sare
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță nucșoară
10 g praf de copt
Pentru caramel ai nevoie de: 100 de grame de zahăr și trei linguri de apă.
Adaugi zahărul și apa în tigaie, le fierbi la foc mediu până se transformă în caramel, adaugi merele.
Într-o altă tigaie, gătești timp de 6 minute, la foc mediu, untul, îl amesteci cu mierea, laptele bătut, ouăle, zahărul și extractul de vanilie. Apoi, cerni găina, adaugi praful de copt, scorțișoara și nucșoara și un praf de sare.
Amestecul rezultat se adaugă peste merele îmbrăcate în caramel și se dă totul la cuptor timp de o oră, la 170 de grade. Se servește după aproximativ 15 minute de la scoaterea din cuptor și este ideal alături de două cupe de înghețată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News