Ți-e poftă de dulciuri, dar ții post? Poți prepara o prăjitură cu gem.
125 g margarină
150 g zahăr
2 pliculețe zahăr vanilinat
125 g făină
100 g făină de migdale
o linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
100 ml lapte de soia
gem
Pentru stratul de suprafață:
50 g făină
40 g margarină rece
2 linguri zahăr
Pentru blat, margarina, zahărul vanilinat și zahărul se amestecă. Se adaugă laptele de soia, cele două tipuri de făină, praful de copt și bicarbonatul. Se amestecă bine.
Apoi se întinde aluatul în formă de copt unsă și tapetată cu hârtie. Se unge apoi cu gem.
Pentru stratul exterior se amestecă bine făina cu zahărul și margarina, notează retetepractice.ro. Se presară peste gem și se da tavă la cuptor pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News