Ți-e poftă de dulciuri, dar ții post? Poți prepara o prăjitură cu gem - rețetă

Prăjitură cu gem / Foto Pexels
Prăjitură cu gem / Foto Pexels

Ți-e poftă de dulciuri, dar ții post? Poți prepara o prăjitură cu gem. 

Ingrediente

 125 g margarină
 150 g zahăr
 2 pliculețe zahăr vanilinat
 125 g făină
 100 g făină de migdale
 o linguriță praf de copt
 1/2 linguriță bicarbonat
 100 ml lapte de soia
 gem 

Pentru stratul de suprafață:


 50 g făină
 40 g margarină rece
 2 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, margarina, zahărul vanilinat și zahărul se amestecă. Se adaugă laptele de soia, cele două tipuri de făină, praful de copt și bicarbonatul. Se amestecă bine.

Apoi se întinde aluatul în formă de copt unsă și tapetată cu hârtie. Se unge apoi cu gem.

Pentru stratul exterior se amestecă bine făina cu zahărul și margarina, notează retetepractice.ro. Se presară peste gem și se da tavă la cuptor pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel