Ţi s-a aprins martorul de ulei la maşină? Ce să NU faci niciodată. Cum se verifică joja corect

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Iată ce NU trebuie să faci niciodată când scade nivelul uleiului în motor. 

"Ca să poţi conduce o maşină în siguranţă există nişte condiţii şi nişte verificări pe care trebuie să le faci înainte să intri în trafic. În primul rând deschidem capota. 

O să vedeţi o culoare stridentă, adică roşu, portocaliu, galben sau una care îţi atrage atenţia. E joja de ulei, pe care o poţi scoate. Ea are două îndoituri în partea de jos, una indică nivelul minim, cealaltă nivelul maxim al uleiului. Ideal ar fi ca uleiul să fie la mijloc. Dacă e pe maximum nu e o problemă foarte mare, dar să nu treacă peste limită. Dacă eşti pe minim, trebuie să torni. Dar atenţie, NICIODATĂ nu torni un litru de ulei pe care îl cumperi de la magazin sau de la service. E exclus aşa ceva. E nevoie de câte 200-300 ml, iar dacă eşti pe minim vei turna cel mult 500 ml. Aştepţi să ajungă uleiul în motor, pui joja, verifici să fie nivelul la jumătate. Verificările astea să fie făcute dimineaţa, când motorul e rece", a explicat Doctorul de Permise pe Youtube. 

Ce poţi face maşinii fără să mergi la service

1. Schimbarea unui bec sună la fel de simplă, dar nu este așa în cazul tuturor mașinilor. Nu strică să ai permanent în mașină un set de becuri – kituri diverse se vând la magazinele de piese auto și benzinării. Folosește mănuși la schimbarea becurilor cu halogen – grăsimea de pe degete le distruge iremediabil. În manualul mașinii vei găsi toate informațiile pentru schimbarea becurilor.

2. Înlocuirea ștergătoarelor de parbriz este o operație simplă și la îndemână pentru oricine are cele mai simple cunoștințe de mecanică. Cu siguranță nu merită să plătești manoperă pentru o operațiune atât de simplă.

3. Verificarea roților ar trebui făcută de toți șoferii cel puțin o dată pe săptămână. Se verifică presiunea, starea anvelopelor și uzura benzii de rulare. Îți recomandăm să investești într-un manometru digital și un compresor de calitate, scrie promotor.ro.

VEZI Trei lucruri pe care le poţi face maşinii acasă, fără să te duci la service

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel