Mai ai câţiva cartofi prin casă, nişte făină şi un strop de ulei? Pune-te să faci... tocinei moldoveneşti!
Dacă ai ajuns prin Nordul Moldovei cu siguranţă ai gustat acest deliciu specific zonei: tocinei din cartofi. Nu sunt nici chiftele, nici turtiţe. Se numesc simplu - tocinei - şi la fel de simpatică precum denumirea e şi savoarea lor. În unele locuri se servesc cu smântână şi presăraţi cu zahăr. Oricum, sunt absolut delicioşi!
4-5 cartofi mari
2 linguri făină
sare după gust
piper
ulei
200 g smântână fermentată
ceapă verde, pentru decor
Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Îi scurgi foarte bine, pentru a ieşi crocanţi şi rumeni, apoi adaugi făina, sarea şi piperul şi omgenizezi.
Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi, cu o lingură, formezi chiftele pe care le aplatizezi. Tocineii nu trebuie să fie prea groşi. Îi prăjeşti la foc mediu, pe ambele părţi, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.
Îi serveşti fierbinţi, cu smântână, decoraţi cu ceapă verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News