Ţi se topesc în gură! Tocinei moldoveneşti, reţeta din străbuni

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai ai câţiva cartofi prin casă, nişte făină şi un strop de ulei? Pune-te să faci... tocinei moldoveneşti!

Dacă ai ajuns prin Nordul Moldovei cu siguranţă ai gustat acest deliciu specific zonei: tocinei din cartofi. Nu sunt nici chiftele, nici turtiţe. Se numesc simplu - tocinei - şi la fel de simpatică precum denumirea e şi savoarea lor. În unele locuri se servesc cu smântână şi presăraţi cu zahăr. Oricum, sunt absolut delicioşi!

Ingrediente

4-5 cartofi mari

2 linguri făină

sare după gust

piper

ulei

200 g smântână fermentată

ceapă verde, pentru decor

Cum îi prepari

Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Îi scurgi foarte bine, pentru a ieşi crocanţi şi rumeni, apoi adaugi făina, sarea şi piperul şi omgenizezi.

Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi, cu o lingură, formezi chiftele pe care le aplatizezi. Tocineii nu trebuie să fie prea groşi. Îi prăjeşti la foc mediu, pe ambele părţi, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

Îi serveşti fierbinţi, cu smântână, decoraţi cu ceapă verde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel