De obicei, capacele se vând separat de tigaie, iar unele gospodine amână amânăm achiziția lor pentru mai târziu. Și acest „mai târziu”, după cum știți, poate dura la infinit.
Prin urmare, multe gospodine sunt nevoite să folosească tigăile fără capac o lungă perioadă de timp. Însă mâncarea, gătită într-o tigaie fără capac, murdărește aragazul. Dezastrul se întâmplă când prăjiți pește, carne, chiftele sau ale produse.
Stropii de ulei zboară peste tot în bucătărie. Este foarte greu să curățați, după aceea, mobila și aragazul. Pentru a nu fi nevoie să curățați aragazul și bucătăria după ce ați prăjit ceva, cel mai bine ar fi să acoperiți tigaia.
Nu aruncați cojile de lămâie. Transformați-le într-un detergent de vase. Este 100% natural
Dacă nu aveți un capac, apelați la un truc de-al bunicii. Dacă din anumite motive nu ați achiziționat un capac atunci când ați cumpărat tigaia, este foarte simplu să-l înlocuiți. Vă dezvăluim una dintre aceste metode.
Hârtia de pergament poate înlocui un capac. Decupați un cerc, care ar trebui să fie puțin mai mare decât tigaia în diametru. Acoperiți tigaia cu această bucată de pergament în timp ce gătiți.
Ca urmare, stropii de grăsime din tigaie nu vor zbura în toate părțile, ci se vor așeza pe suprafața interioară a hârtiei.
Gospodinele cu experiență pun staniol în recipientele cu făină, orez și mălai. Iată de ce fac asta
"Capacul" de pergament este sigur de utilizat. O astfel de hârtie nu arde. Dar grăsimea care se va acumula pe ea arde. Așa că aveți grijă și țineți hârtia murdară de grăsime departe de foc.
În acest fel, puteți prăji orice mâncare într-o tigaie fără capac. Această metodă va proteja mobila din bucătărie de stropii de grăsime.
O chiuvetă din oțel inoxidabil poate fi curățată cu un produs ieftin, astfel încât va străluci din nou.
Acest produs vă scapă și de toate depunerile de calcar, care se formează pe suprafața unei chiuvete din oțel inoxidabil. În plus, îi redă strălucirea inițială.
Pentru a prepara remediul de care vorbim aveți nevoie de: bicarbonat de sodiu, oțet și ulei de floarea soarelui. Într-un bol se pun bicarbonatul și oțetul. Aplicați pasta rezultată pe suprafața chiuvetei. Lăsați să acționeze jumătate de oră. După aceea, pasta se spală cu apă curată, iar chiuveta se șterge cu o cârpă uscată.
Trei plante ornamentale de interior care nu mor niciodată și rezistă tot timpul anului
Acum luați un prosop de hârtie absorbantă și înmuiați-l în ulei. Ștergeți chiuveta cu ulei până va începe să strălucească. Un astfel de remediu simplu va economisi bugetul gospodinelor și va avea un rezultat uimitor.
Casa este un loc în care vreți să vă simțiți în siguranță și să vă relaxați. În ciuda acestui fapt, invaziile unor insecte vă alungă din case.
Gândiți-vă câte persoane caută remedii pentru a îndepărta porumbeii de pe acoperiș sau pisicile care fac distrug grădinile. La aceste situații care apar în exterior, se adaugă și cele din interior.
Este și cazul ploșnițelor, care atacă salteaua patului, dar și a celor de culoare verde, care elimină un miros urât, când sunt zdrobite.
Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma
Ploșnițele sunt un pericol și pentru plantele noastre, deoarece se hrănesc cu ele. Pot fi văzute primăvara și toamna. De fapt, pe măsură ce temperaturile scad, aceste insecte caută locuri calde unde să se ascundă, cum ar fi casele noastre.
Pentru a ține ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane, va trebui să găsiți o modalitate de a le împiedica să intre. O soluție excelentă sunt plasele de țânțari, care creează o barieră și le împiedică accesul. Prin urmare, asigurați-vă că nu există alte căi de intrare în casă.
Adesea pentru a ajunge în casă, ploșnițele se ascund pe hainele scoase la uscat, pe balcon. Deci, verificați bine hainele înainte de a le duce în casă.
Odată intrate în casă, ploșnițele vor folosi orice gaură pentru a se adăposti. Printre spațiile mici unde s-ar putea ascunde ploșnițele se numără și zona din spatele mobilierului.
Există diferite remedii naturale, pe care le puteți face în casă și care te scapă de aceste insecte. În plus, preparatul este ieftin, natural și parfumează casa.
Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa
Spray-ul pentru ploșnițele de pat poate fi folosit și pe pardoseală, pervazuri, gresie și balcon. Pentru a face acest spray, veți avea nevoie de apă clocotită, în care trebuie să dizolvați câțiva fulgi de săpun de Marsilia. Adăugați apoi o jumătate de lingură de oțet alb, una de ulei de arbore de ceai și una de suc de lămâie. Ploșnițele de pat urăsc aceste mirosuri, care sunt plăcute pentru noi.
Un săculeț parfumat cu lavandă uscată, rozmarin și mentă alungă, la rândul său, ploșnițele. Puteți adăuga și coajă uscată de lămâie și cuișoare. Fărâmițați toate produsele și amestecați-le cu ulei de Manuka. Așezați-le apoi într-un săculeț sau bol, care trebuie plasate lângă căile de acces în casă. Mirosul va descuraja ploșnițele, care nu ne vor mai ataca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu