Pilotul Cezar Osiceanu, pasionat de bucătărie, vă prezintă astăzi o rețetă delicioasă, tigaia picantă de legume la minut.
"1. Un ardei kapia tăiat fâșii subțiri
2. O ceapă mai mare tăiată rotocoale mai greșite
3. 2 cartofi albi tăiați felii potrivite ca grosime
4. 6-7 roșii cherry
5. Un morcov gros și serios tăiat fâșii
6. Verdeață proaspătă și mirodenii (piper, curry, boia dulce, busuioc)
7. Câte un ardei iute roșu și verde tăiat rotocoale mai grosuțe
8. Nelipsitul pahar de vin alb sau roze parfumat
9. 6-7 pălării mari de ciuperci tăiate felii
Și acum la treabă!
Călim cartofii și spre final adăugăm și morcovii în tigaie
Turnăm peste ei legumele amestecate
Separat călim ușor roșiile turnând peste ele curry, verdeața, și o jumătate de pahar de vin
Când sunt gata roșioarele le punem peste tigaia noastră cea mare și amestecăm ușor la foc mediu punând peste mirodenii și restul paharului de vin
După 3-4 minute închidem focul și punem verdeața proaspăta deasupra
Pregătim și roza vânturilor din legume și măsline și totul este gata!"
VEZI ȘI: Cum se face omleta picantă cu legume a la Cezar Osiceanu
Pilotul Cezar Osiceanu, pasionat de bucătărie, vă prezintă astăzi o rețetă delicioasă, omleta picantă cu legume.
"Omleta este preferata multora așa încât haideți să facem una deosebit de bună, frumos mirositoare și cât mai sănătoasă.
Avem nevoie de:
1. 3 ouă proaspete
2. 150 gr de telemea de oaie tăiate cubulețe
3. O jumătate de morcov tăiat fâșii subțiri
4. O jumătate de ardei kapia tăiat fâșii subțiri
5. Câte o jumăte de ardei iute roșu și verde tăiate rotocoale subțiri
6. Cozile de la 7-8 ciuperci, tăiate în 4
7. Mărar și pătrunjel proaspăt și tocate mărunt
8. Mirodenii după gust (piper, boia dulce, curry, busuioc)
9. 150 gr de slăninuța afumată tăiată cubulețe
10. 4-5 roșii cherry tăiate felii
VEZI ȘI: Supă cremă de ciuperci. Rețetă delicioasă și simplă
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o supă cremă de ciuperci.
„Luați multe ciuperci brune! Le tăiați mărunt și le căliți, iar apoi le fierbeți binișor. Nu uitați să puneți mirodeniile, după gust, dar în ultimul minut de fierbere. Apoi turnați cu încredere și un pahar de vin roze în oala în care fierb ciupercile!
Curățați de coajă și tăiați în felii subțiri ghimbirul după care îl căliți în feliuțe aurii de-a dreptul! Înainte de a o scoate în farfurie, puneți o bucată de brânză Rochefort franțuzească să se topească în supă și amestecați încet ca să se omogenizeze. Pe final, stoarcem picături de lămâie peste!
Scoatem în farfurie supa cremă și introducem în ea feliuțe de ghimbir călite precum gălbiorii într-o punguță de om sărac”, ne-a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News