Tigaia este nelipsită din bucătărie. Prin urmare, atunci când tigaia începe să se ardă, majoritatea gospodinelor nu știu ce să facă.
Nu are rost să te grăbești la magazin și să cumperi una nouă. Este important să cunoști câteva trucuri ca să o cureți.
De ce poate arde o tigaie?
În primul rând, tigaia e făcută din materiale necalitative. Atunci când cumpără vase, multe persoane încearcă să economisească bani, făcând o greșeală esențială. De aceea, este mai bine să cumperi o tigaie de la un producător de încredere și să te bucuri de funcționalitatea ei o lungă perioadă de timp.
În al doilea rând, din cauza deteriorărilor. Dacă folosești cuțite metalice, spatule sau bureți duri pentru spălare, poți deteriora cu ușurință suprafața.
În al treilea rând, și tigaia are o dată de expirare. Multe persoane uită că orice obiect are dată de expirare. De regulă, la tigăi perioada de valabilitate se referă numărul de utilizări.
Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată
Există 2 reguli de bază datorită cărora tigaia poate servi mai mult timp: alegerea corectă și îngrijirea atentă. Nu există un remediu sau o metodă universală pentru a reface o tigaie.
Tigaia din fontă este considerată una dintre cele mai fiabile și versatile. Dacă începe să ardă, trebuie să faci mai multe acțiuni:
- îndepărtează toată funinginea,
- spală bine tigaia,
- usucă tigaia,
- unge tigaia cu ulei pe interior și pe exterior,
- pune tigaia în cuptor timp de o oră, setând temperatura la 200 de grade.
După toate manipulările, este mai bine să nu folosești tigaia timp de câteva zile.
Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta
Tigaia din aluminiu nu pot fi întotdeauna restaurată, totul depinde de natura daunelor. Dacă începe să ardă, trebuie să faci mai multe acțiuni:
- clătește bine, îndepărtând toată funinginea;
- pune tigaia pe aragaz la foc mediu:
- apoi cu un burete curăță bine zonele arse.
Poți încerca și următoarea metodă: toarnă apă în tigaie, adaugă puțin săpun de rufe și fierbe timp de 10 minute. Apoi, aruncă apa, șterge tigaia bine și unge-o cu ulei vegetal. Dacă această metodă nu ajută, nu are rost să mai folosești tigaia.
Tigăile din ceramică au câștigat popularitate datorită caracterului practic și siguranței lor. Dar toată lumea uită că durata de viață a ceramicii nu este mai mare de 4 ani. Însă, după cum arată practica, acestea trebuie schimbate la fiecare 2 ani, astfel încât toate proprietățile să fie păstrate.
Vezi și:
Scurgerea chiuvetei din bucătărie se poate înfunda din cauza grăsimii care se acumulează în țevi.
Stratul de grăsime depus atrage, apoi, și alte resturi alimentare. Ca urmare, se formează dopuri, din cauza cărora apa nu se curge în canalizare, iar în bucătărie apare un miros neplăcut.
Unele gospodine sunt sigure că vasele murdare de grăsime trebuie spălate în chiuvetă, folosind o cantitate mare de detergent. Dar altele au găsit o soluție mai simplă, datorită căreia grăsimea nu se mai acumulează în țevi. În plus, economisesc detergent și apă.
Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știai
Pentru asta luați un prosop de hârtie, cu care veți șterge suprafața tigăii, îndepărtând toată grăsimea. Astfel, tot stratul de grăsime va fi eliminat. Apoi, aveți nevoie de o picătură de detergent, un pahar cu apă caldă și un burete. Ștergeți tigaia cu buretele pe care ați pus picătura de detergent, apoi clătiți.
Iată că nicio picătură de grăsime nu se va scurge în țeavă, iar detergentul practic nu a fost folosit. Metoda este foarte simplă, dar multe gospodine sunt obișnuite să cheltuiască mai mult detergent și apă fierbinte, aruncând kilograme de grăsime în scurgere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu