Tigaia "Mic dejun" este cea mai bună idee atunci când nu ai foarte multe alimente prin casă și vrei să pui pe masa de dimineață un preparat delicios. Iată rețeta.
Ingrediente
- 2 cartofi
- 4 ouă
- 6 felii de bacon/șuncă/ciolan afumat
- 1 ceapă
- condimente: praf de usturoi, sare, piper, boia, busuioc - după gust
Cum se prepară
Fierbe cartofii dar nu până la final (nu trebuie să fie fărâmicioși ca pentru piure), taie-i cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană). Între timp, călește ceapa într-o tigaie mare (în ea vei găti totul), potrivit retete.unica.ro. Când devine sticloasă, adaugă cartofi peste, asezonează cu condimentele. Adaugă fâșiile de bacon prăjite în prealabil peste, mai adaugă condimente dacă simți că este necesar. Sparge 4 ouă (ca pentru ochiuri) peste, pune capacul și scoate pentru servit când sunt gata ouăle.
Vezi și: Plăcintă cu varză murată. Rețeta românească de "Vărzări"
Cum faci cea mai PUFOASĂ OMLETĂ. Rețeta perfectă pentru micul dejun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu