Tigaie rapidă cu ceafă de porc și cartofi la cuptor. Această rețeta poate fi considerată deliciul săptămânii. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente
- 600 g ceafă de porc
- 1 căpăţână usturoi
- 1 buc ardei gras roşu
- 1 buc ardei gras verde
- 3 buc ceapă roşie
- 1 linguriţă cimbru
- sare şi piper
- 1 lingură oţet balsamic
- 1 linguriţă miere
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel verde
Vezi și: Supă cu găluşti de parmezan sau caşcaval ras. Rețeta veche de 100 de ani
Tigaie rapidă cu ceafă de porc și cartofi la cuptor. Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi legumele fâşii. Spălaţi şi apoi tăiaţi carnea cubuleţe. Într-o tigaie, puneţi o lingură de ulei şi adăugaţi carnea. Rumeniţi bine la foc iute, potrivit delicatese.net. Când este gata, scoateţi carnea într-un castron şi acoperiți-o.
Tigaie rapidă cu ceafă de porc și cartofi la cuptor. Puneţi legumele în tigaia din care aţi scos carnea. Căliţi legumele până se înmoaie şi prind puţină culoare de rumenire. Adăugați apoi şi carnea în tigaie. Condimentaţi cu sare, piper şi cimbru. Adăugaţi apoi oţetul balsamic şi linguriţă de miere. Amestecaţi de câteva ori pentru omogenizare.
Tigaie rapidă cu ceafă de porc și cartofi la cuptor. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, puneţi cartofii tăiaţi sferturi pe lungime. Presăraţi peste cartofi ulei de măsline, sare şi rozmarin. Amestecaţi cartofii cu mâna, să prindă toţi ulei şi condimente. Băgaţi cartofii la cuptor pentru 30-35 de minute la 220 grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu