O nouă funcție a TikTok le permite creatorilor să partajeze povești TikTok pe Facebook și Instagram.
Facebook și Instagram încearcă de ceva vreme să cloneze câteva din funcțiile pe care le are TikTok, mai exact poveștile, însă TikTok vine cu o veste importantă. O nouă funcție care va fi lansată de TikTok va permite creatorilor să-și distribuie filmulețele pe Facebook sau Instagram. Se pare că TikTok testează această funcție de anul trecut, iar acum a fost lansată, scrie TechCrunch.
Se pare că există posibilitatea ca nu toți utilizatorii să o vadă în propria aplicație deoarece funcția a fost lansată recent. Schimbarea ar putea oferi conținutului TikTok o vizibilitate sporită pe platformele Meta, deoarece gigantul tehnologic a lucrat pentru a reduce videoclipurile TikTok recirculate în Reels.
Repostarea poveștilor TikTok, totuși, ar putea fi o nouă modalitate pentru creatorii TikTok de a-și împărtăși munca cu adepții de pe alte rețele sociale, fără a fi nevoiți să concureze pentru atenție cu Reels-urile.
Caracteristica, descoperită pentru prima dată în modificările făcute de compania de informații despre produse Watchful.ai, introduce o nouă interfață de partajare pentru Poveștile TikTok. Anterior, utilizatorii își puteau împărtăși poveștile TikTok direct prietenilor TikTok atingând fotografia lor de profil în foaia de partajare care apare când faceți clic pe meniul cu trei puncte dintr-o poveste. Aceeași interfață permite utilizatorilor să salveze videoclipurile pe dispozitivul lor, să le șteargă sau să modifice setările de confidențialitate.
Trei funcții noi sunt adăugate aplicației WhatsApp. Utilizatorii WhatsApp vor putea părăsi grupurile fără ca toată lumea să știe acest lucru, odată cu noile funcții de confidențialitate, scrie Sky News.
Modificările vor permite, de asemenea, oamenilor să controleze cine poate vedea când sunt online și să prevină capturile de ecran cu ștergerea automată a mesajelor "Vizualizați o dată". Modificările sunt descrise de Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei-mamă a WhatsApp, Meta, ca fiind modalități de a menține mesajele utilizatorilor la fel de "sigure precum conversațiile față în față". Acestea sunt lansate alături de o campanie de publicitate globală care începe în Marea Britanie și India.
Când oamenii de pe WhatsApp părăsesc chat-urile de grup în prezent, întregul chat primește o notificare că au aceștia au plecat din grup, ceea ce poate atrage atenția nedorită. Compania spune că acum doar administratorii vor primi o notificare. Noile schimbări șe vor permite utilizatorilor și să controleze cine poate vedea că sunt online, dar și să prevină capturile de ecran pentru mesajele cu ștergere automată care pot fi vizualizate o singură dată înainte de a dispărea ("View once").
Unii utilizatori au văzut mutarea ca o altă caracteristică pe care WhatsApp a copiat-o de pe Snapchat, după introducerea statusurilor în 2017. Totodată, WhatsApp a implementat o modificare în ceea ce priveşte funcţia de ştergere a mesajelor trimise din greşeală. Astfel, timpul avut la dispoziţie de utilizatori după apăsarea butonului de trimitere a fost mărit. Dacă până acum un mesaj trimis putea fi şters în cel mult o oră, opt minute şi 16 secunde, iar după trecerea acestui interval de timp opţiunea de ştergere a mesajului dispărea, acum, cu noua modificare, perioada de graţie creşte la două zile şi 12 ore sau 60 de ore în total. Noua perioadă de graţie din WhatsApp se aplică atât mesajelor private, cât şi celor trimise pe grupurile de discuţii. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu