Compania chineză, ByteDance, care deține aplicația TikTok, a obținut un brevet pentru TikTok Music, care ar putea fi un serviciu extra de streaming muzical cu funcții de socializare.
Publicitate
ByteDance a aplicat şi a obţinut drepturile de folosire pentru brandul TikTok Music. Brevetul a fost acordat deocamdată în Australia şi Statele Unite, probabil primele regiuni în care serviciul urmează să fie disponibil. Noul brevet al aplicației TikTok este un serviciu de streaming pentru muzică şi video, cu funcţii de redare, partajare şi download, dar şi cu posibilitatea socializării pe marginea conţinutului.
Serviciul de streaming muzical pare să aibă ceva în plus faţă de serviciile actuale. Prin intermediul acestuia, utilizatorii vor putea comunica și vor putea genera feedback pieselor din aplicație. Ce rămâne de văzut este dacă viitorul serviciu va face parte din TikTok sau va fi lansat ca o aplicaţie separată. Prima variantă ar avea mai mult sens pentru produsul care deja ameninţă supremaţia Facebook şi Instagram. Un TikTok care integrează un serviciu de streaming pentru muzică ar deveni o mare ameninţare pentru jucătorii din această industrie, în mod special cu Spotify. ByteDance deţine deja o aplicaţie de streaming, numită Resso, dar care este disponibilă doar în India, Indonezia şi Brazilia. Există posibilitatea ca aceasta să fie folosită ca bază de construcţie a viitorului serviciu.
O petiție în care se cere ca Instagram ”să redevină din nou Instagram” și pentru a opri platforma să „mai încerce să fie precum TikTok” a fost semnată deja de aproape 150.000 de utilizatori. Aceștia susțin că s-au săturat să experimenteze funcții inspirate de rivalii de la TikTok. În ultimele luni, utilizatorii s-au plâns că nu mai pot vedea postările prietenilor, în timp ce sunt asaltați de reclame și conținut sugerat. Mulți sunt nostalgici după vremurile în care feed-urile lor Instagram nu erau preluate de Reels, aplicația video asemănătoare TikTok, scrie Euronews.
Celebrități precum Kylie Jenner și Kim Kardashian s-au alăturat vocilor care critică Instagram pentru că „încearcă să fie TikTok”. Potrivit CNBC, șeful Instagram, Adam Mosseri, a distribuit un videoclip pe Twitter în care explică modificările recente aduse platformei de socializare. Mosseri spune că știe că au avut loc multe schimbări la Instagram și a precizat că aplicația va continua să accepte fotografii. El susține că Instagram se va concentra in timp mai mult pe videoclipuri, deoarece asta este ceea ce place utilizatorilor, ceea ce partajează și consumă pe platformă.
Potrivit Capital, compania chineză ByteDance a cerut licenţă pentru exportul de tehnologie, în vederea acordului preconizat în Statele Unite cu Oracle şi Walmart, totul realizându-se în încercarea de a salva platforma TikTok de la interzicere în SUA.Chinezii de la ByteDance au anunţat că vor deţine 80% din TikTok Global, o companie americană nou creată care va deţine majoritatea operaţiunilor globale ale aplicaţiei de video-sharing. Astfel, TikTok Global va deveni o filială a ByteDance, a subliniat compania din China. Pe de altă parte, Oracle şi Walmart, care au convenit să preia participaţii de 12,5%, respectiv de 7,5% la TikTok Global, au anunţat că TikTok va fi în mare parte proprietate americană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu