Tim Cook și-a dezvăluit primul loc de muncă.
Este cel mai cunoscut pentru faptul că este CEO al uneia dintre cele mai mari companii din lume.
Dar înainte ca Tim Cook să preia conducerea la Apple, și-a început cariera într-un loc foarte surprinzător.
Vorbind la podcastul Table Manners, Tim Cook a dezvăluit că a început să lucreze încă de la vârsta de 11 ani.
El spune: „Multe dintre lucrurile făcute în copilărie s-au concentrat pe muncă și pe credința că munca grea este esențială pentru toată lumea, indiferent de vârstă.Așa că am început să lucrez probabil pe la 11 sau 12 ani, livrând ziare.”
După ani de zile petrecuți „aruncând ziare”, Cook spune că „a absolvit” la următorul său job, care era să întoarcă burgeri într-un restaurant local, la vârsta de 14 ani.
„Am lucrat într-un loc numit Tastee Freez. Era singura locație de fast-food din oraș, așa că toată lumea se aduna acolo”, le-a explicat el lui Jessie și Lennie Ware.
„Purtam o pălărie mică și o șorț, și câștigam 1,10 dolari pe oră la acea vreme, era sub salariul minim, ceea ce era legal la momentul respectiv”, a completat el.
Tim Cook s-a născut în 1960, fiind fiul lui Geraldine și Don Cook, în orașul Mobile, Alabama.
Totuși, familia s-a mutat ulterior în Robertsdale, care, deși este tehnic un oraș, avea o populație de doar puțin peste 2.000 de locuitori la acea vreme.
Domnul Cook spune: „Provin dintr-un mediu extrem de modest, dintr-un oraș relativ rural cu două, trei mii de oameni, așa că era un loc pe care îl treceai cu vederea în câteva secunde.”
„Dar a fost minunat. Casa era plină de iubire și toată lumea se cunoștea între ea în oraș și știa ce făcea fiecare. Așadar, a fost o educație foarte diferită”, a adăugat acesta.
Tot în Robertsdale, Tim Cook a obținut primele sale locuri de muncă livrând ziare și gătind burgeri, în timp ce frecventa liceul local.
Ulterior, conform Mobile Press-Register, a lucrat la Lee Drug Store (farmacie) din Robertsdale alături de mama sa.
Deși Tastee Freez, locul unde Cook a avut primul său loc de muncă, nu mai este deschis, Lee Drugstore rămâne în continuare singura farmacie independentă a orașului.
La liceu, se pare că Tim Cook cânta la trombon în fanfară și făcea parte din echipa anuarului școlar.
Ca un indiciu al succesului său viitor în afaceri, "tânărul domn Cook", cum era numit de unii profesori, a fost chiar managerul financiar al anuarului școlar în ultimul an de liceu și era responsabil cu vânzarea reclamelor către afaceri locale.
"Domnul Cook" spune că acei ani petrecuți în Alabama rurală l-au învățat valoarea muncii grele.
„Ei [părinții săi] mi-au insuflat importanța muncii. Și acest lucru a rămas cu mine toată viața, valoarea sa, faptul că munca poate face parte din scopul tău,” spune Tim Cook.
„Cred că înainte de Apple, îmi plăcea să lucrez. Nu îmi plăcea munca, job-ul în sine, iar acum îmi plac amândouă. Și există o diferență mare pe care o simți când faci asta”, a afirmat el.
După ce a absolvit Universitatea Auburn, unde a văzut pentru prima dată un calculator, Tim Cook a lucrat pentru mai multe companii de tehnologie, inclusiv IBM, înainte ca Steve Jobs să-l invite să se alăture Apple în 1998.
El spune: „Am lucrat cu Steve timp de 13 ani înainte să moară în 2011. A fost o perioadă foarte, foarte tristă. Credeam că va fi mereu acolo, dar lucrurile nu au mers așa.”
Acum, ca CEO al Apple, domnul Cook spune că încă aplică acele valori ale muncii grele pe care le-a învățat în copilărie - inclusiv un obicei care ar fi fost util în drumul său de dimineață cu ziarele.
Liderul din domeniul tehnologiei spune că un lucru pe care l-a păstrat mereu este să înceapă ziua la ora 5 dimineața.
În interviuri anterioare, el a spus că folosește acest timp pentru a răspunde la unele dintre cele 500-600 de emailuri pe care le primește în fiecare zi.
Acestea includ emailuri trimise de mulți dintre clienții Apple fericiți sau extrem de nemulțumiți, care îl contactează zilnic.
El spune: „Este partea zilei pe care o pot controla cel mai mult. Pe măsură ce ziua începe să se desfășoare, devine tot mai imprevizibilă, iar la sfârșitul zilei, toate aceste lucruri pot prelua timpul, intențiile și energia ta”.
„Și așa că iubesc partea zilei în care pot oarecum să blochez lumea și să mă concentrez pe câteva lucruri esențiale și pur și simplu să fiu tăcut pentru o perioadă”, a remarcat Tim Cook.
Steve Jobs este considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari inovatori și lideri de afaceri din toate timpurile.
Însă, după moartea sa prematură la doar 56 de ani, cheia geniului lui Steve Jobs ar fi putut fi pierdută odată cu el.
Din fericire, Tim Cook, actualul CEO al Apple și protejatul lui Steve Jobs, a împărtășit acum secretele transmise lui, care au contribuit la succesul Apple.
Într-un interviu acordat pentru Wall Street Journal, Cook a spus că cea mai importantă lecție pe care a învățat-o de la mentorul său de lungă durată a fost cum să-și păstreze mintea deschisă. Vezi toată știrea aici!
CITEȘTE ȘI: Văduva lui Steve Jobs dezvăluie tehnologia care va „modela următoarea eră a istoriei umanității”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu