Timiş: Cetăţean sârb arestat după ce a introdus ilegal în ţară un grup de migranţi irakieni

Un bărbat din Serbia a fost arestat preventiv după ce ar fi introdus ilegal în România un grup format din cinci irakieni, între care doi copii, el fiind cercetat pentru trafic de migranţi.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Poliţia de Frontieră Timiş, în zona punctului de trecere Cruceni au fost depistaţi cinci irakieni care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetăţean sârb.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Cruceni - judeţul Timiş au oprit pe comunicaţia DN 59B, în apropierea localităţii de frontieră Cruceni, un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în Serbia, condus de un cetăţean sârb. Poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul mijlocului de transport cinci persoane care nu vorbeau limba română, nu îşi justificau prezenţa în zonă, care au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, trei adulţi şi doi minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţean sârb, K. D., şi are 45 de ani", precizează comunicatul.

Migranţii au declarat autorităţilor române că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzei lor, cei trei irakieni adulţi fiind cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cetăţeanul sârb este cercetat pentru trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. El fusese reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, care a fost acceptată de un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel