Proiecţii speciale, dar şi filme în avanpremieră vor putea fi vizionate la cea de-a şasea ediţie a Festivalului ''Ceau, Cinema!'', care se va desfăşura, săptămâna viitoare, la Timişoara.
Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de către organizatori, festivalul se va deschide cu drama de epocă austriaco-germană "Domnişoara Paradis", în prezenţa actriţei germane de origine română Maria Drăguş, şi se va încheia cu comedia poliţistă franceză "Ancheta", de Quentin Dupieux.
"Arest", aşteptatul film al lui Andrei Cohn, şi "Superhombre", documentarul despre cunoscutul alpinist timişorean Horia Colibăşanu, vor putea fi văzute în avanpremieră, iar actorul Vlad Ivanov va discuta cu publicul după o proiecţie specială a filmului maghiar "Apusul" (r. Laszlo Nemes), unde interpretează rolul principal masculin.
De proiecţii speciale vor avea parte şi filmele româneşti "Bacalaureat" (2016, r. Cristian Mungiu), în prezenţa actorilor Maria Drăguş, Mălina Manovici şi Vlad Ivanov, cei trei membri ai juriului, şi "Lemonade" (2018, r. Ioan Uricaru), care va fi proiectat în cinematograful modernizat din comuna Gottlob.
Secţiunea "DOC-minică", dedicată în acest an documentarelor-portret regizate de femei, este completată cu "Distanţa dintre mine şi mine" (2018), filmul cu şi despre Nina Cassian, realizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu, după o idee a producătoarei Ada Solomon.
Festivalul se va desfăşura în perioada 18 - 21 iulie, iar programul integral este disponibil pe site-ul ceaucinema.ro, precum şi pe pagina de Facebook a festivalului.
Abonamentele şi biletele pot fi achiziţionate atât online, pe site-ul iabilet.ro, cât şi în spaţiile de proiecţie, înaintea filmelor. Un abonament general costă 60 de lei, iar un abonament special, care vine la pachet cu un tricou sau o traistă din colecţia "Ceau, Cinema!" şi cu un set de stickere desenate de artiştii colaboratori ai festivalului, costă 100 de lei. Un bilet individual costă 10 sau 15 lei.
"Ceau, Cinema!" este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.
Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Consiliului Judeţean Timiş. A şasea ediţie va avea loc atât la Timişoara, cât şi la Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf renovat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci