Cea de-a IV-a ediţie a Balului Vienez de la Timişoara a avut loc, joi seara, pe scena Teatrului Naţional 'Mihai Eminescu', sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, manifestarea fiind dedicată sprijinirii Fundaţiei Internaţionale United Way România, în beneficiul a circa 450 de copii, tineri şi vârstnici din municipiu.
Publicitate
Ediţia din acest an s-a desfăşurat sub semnul 'Florii de colţ' ca simbol al generozităţii. 'Partea deosebită a Balului Vienez faţă de celelalte manifestări de acest fel constă în faptul că are trei componente: caritabilă, educaţională şi culturală. În cei patru ani ai Balului Vienez de la Timişoara, prin acest proiect caritabil am ajutat sute de copii şi oameni bătrâni din centrele United Way. În acest an am lansat şi campania cu 'Floarea de colţ' care răspândeşte şi mai mult gestul generozităţii, iar comunitatea oamenilor generoşi creşte de la un an la altul', a declarat, pentru Agerpres, Ioana Haţegan, preşedintele Fundaţiei Balul Vienez de la Timişoara şi iniţiatoare a proiectului.
Ea a precizat că fiecare Bal Vienez are o categorie de tineri, debutanţi în societate, care sunt recrutaţi din Timişoara în fiecare an şi care nu trebuie să îndeplinească nicio altă condiţie decât să-şi dorească să se pregătească. 'Cu două luni înainte, îi învăţăm vals, eleganţă în conduită, postură, ţinută obligatorie, pe costurile noastre îi îmbrăcăm pe băieţi în frac şi papion alb, iar pe fete în rochii albe lungi, cu diademe. Recrutăm 200 de debutanţi, toţi învaţă vals, dar în finala Balului Vienez ajung 24 de perechi', a arătat Ioana Haţegan.
Componenta culturală a Balului Vienez este de cea mai înaltă calitate, a adăugat Haţegan.
'Muzica simfonică, de vals, este asigurată live, toată noaptea, de orchestra de salon Spirit of Vienna Ensemble, venită special din Capitala Austriei pentru Balul Vienez de la Timişoara. De asemenea, invităm în fiecare an câte un solist liric consacrat pe scenele internaţionale. În acest an, invitaţii de onoare au fost soprana Rodica Vică şi tenorul Mihail Dogotari, solişti ai Operei de Stat din Viena', a arătat Ioana Haţegan.
Organizatorii balului au confecţionat broşe delicate, din piele albă, sub forma unei flori de colţ, care au putut fi cumpărate cu cel puţin 10 lei. Evenimentul este cel de-al 31-lea Bal Vienez recunoscut internaţional de către Primăria Viena.
Printre invitaţii speciali s-au aflat Ernst Woller, preşedintele Comisiei de Cultură a Primăriei Viena, invitaţi din mediul diplomatic, politic şi economic de la nivel local şi naţional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu