Timişoara, capitală culturală europeană. Acord de parteneriat cu Ministerul Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif
Ministrul Turismului, Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, luni, Acordul de parteneriat dintre Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Culturală Europeană (CCE) şi Ministerul Turismului, prin care se va face o promovare mult mai 'agresivă' a municipiului bănăţean la toate târgurile de promovare internaţională la care va participa ministerul. 

Alegeri prezidentiale 2024

El a subliniat că acest proiect cultural aparţine întregii Românii şi trebuie sprijinit.

"Sunt sibian şi ştiu ce importanţă a avut anul 2007, când Sibiul a fost CCE; este o rampă de lansare, oraşul a devenit cunoscut în întreaga lume. Este important ca după 2021 să ştiţi să profitaţi la maxim de faptul că aţi fost CCE şi să aduceţi un număr cât mai mare de turişti în Timişoara. Este un proiect cultural care aparţine nu doar Timişoarei, ci întregii ţări. Vom promova de anul viitor cât putem de mult capitala Banatului, care va deveni şi CCE. Am început deja acţiunea de promovare şi la târgurile externe de promovare turistică a României, Timişoara a fost deja prezentată ca viitoare CCE, dar nu trebuie să ne oprim doar la acest stadiu, ci trebuie să avem o strategie de promovare agresivă, în sensul constructiv al cuvântului", a declarat ministrul Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

Ultimele pregătiri pentru 2021

Ministrul a subliniat că informaţiile pe care le-a primit de la autorităţile locale vor fi puse în aplicare în modificările legislative care se pregătesc în viitorul apropiat. În acest sens, oficialul de la Bucureşti a lansat invitaţia autorităţilor publice locale ca în perioada următoare să se întâlnească în capitală împreună cu ministrul Transporturilor şi cu cel al Culturii, astfel încât să se asigure că totul este pus la punct pentru anul 2021.

În altă ordine de idei, Bogdan Trif a menţionat faptul că guvernarea PSD continua acordarea voucherelor de vacanţă, întrucât acest instrument nu a avut doar un caracter social, ci mai ales unul pur economic, prin care s-a dorit sprijinirea industriei turistice, văduvite de toate guvernele de după Revoluţie. 'Pentru că aceste vouchere se pot folosi doar în România, iar 95% din sectorul turistic de la noi este privat, ele au constituit un ajutor direct în acest sens, pentru că pot fi reinvestiţi în ridicarea standardelor de cazare şi facilitând intrarea în competiţie cu cei din afară', a mai punctat ministrul Bogdan Trif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel