Tinerii americani aleg mocktail-urile pe fondul avertismentelor despre alcool și cancer.
Avertismentul Chirurgului General al SUA cu privire la riscul crescut de cancer asociat consumului de alcool ar putea rezona cel mai mult cu tinerii americani, care deja în ultimii ani au înlocuit băuturile alcoolice cu mocktail-uri și sucuri, relatează Reuters.
Un mocktail este o băutură non-alcoolică care imită aspectul, gustul și stilul unui cocktail, dar nu conține alcool. Numele provine din combinația dintre cuvintele „mock” (care înseamnă „imitare” sau „fals”) și „cocktail”.
Deși nu este clar dacă sugestia lui Vivek Murthy, Chirurgul General al SUA, de a actualiza etichetele de avertizare privind riscurile alcoolului va fi implementată de Congres, tinerii adulți consumă mai puțin alcool în ultimul deceniu.
Amy Hudson, rezidentă în Brooklyn, în vârstă de 35 de ani, a redus consumul de alcool de la câteva ori pe săptămână la mai puțin de trei ori pe lună, după ce a început să sufere de migrene cronice în 2021. „Am descoperit că mocktail-urile sunt o modalitate bună de a obține antioxidanți și de a încorpora alimente antiinflamatorii în dieta mea,” a spus Hudson, adăugând că ingrediente precum ananasul, sucul de cireșe și ghimbirul au ajutat la gestionarea migrenelor.
Potrivit unui sondaj național al Administrației pentru Servicii de Abuz de Substanțe și Sănătate Mintală din SUA, în 2023 doar 49,6% dintre americanii cu vârste între 18 și 25 de ani consumaseră alcool în ultima lună, comparativ cu 59,6% în 2013.
Sean Goldsmith, directorul executiv al platformei de e-commerce pentru băuturi fără alcool The Zero Proof, a declarat că anunțul Chirurgului General vine într-un moment în care „tot mai mulți oameni își dau seama că alcoolul nu este benefic pentru sănătate.” Perioada actuală, denumită „Ianuarie fără alcool,” este una dintre cele mai aglomerate pentru compania sa. Aproximativ 90% dintre clienții platformei sunt consumatori de alcool care caută alternative mai sănătoase.
Organizații precum Organizația Mondială a Sănătății își concentrează tot mai mult atenția asupra alcoolului, după progresele înregistrate în controlul consumului de tutun. Asociația Medicală Americană a subliniat într-o declarație că riscul crescut de cancer asociat consumului de alcool este documentat de decenii, dar mulți oameni nu cunosc aceste riscuri.
În industria vânzărilor din Los Angeles, Sara Martin, în vârstă de 42 de ani, afirmă că mocktail-urile sunt o opțiune excelentă la petrecerile de serviciu. „Lucrez într-un domeniu unde consumul de alcool este mai mare decât pot ține pasul,” a spus ea. Martin apreciază faptul că tinerii din industrie „contestă cultura obligatorie a consumului de alcool,” dar crede că etichetele care avertizează asupra riscurilor de cancer sunt doar un prim pas.
„Campaniile publice masive au fost necesare pentru a lega ferm țigările de cancerul pulmonar în mintea oamenilor,” a adăugat ea. „Dar etichetele ar fi un început.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci