EXCLUSIV  Tinerii din Israel care au reușit să scape sunt hotărâți să se înroleze în armată pentru a-și proteja familia / video

Mai mulți tineri din Israel au povestit cum au supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023. 

Ila, o tânără în vârstă de 16 ani, a povestit că mai mulți elevi din școala în care învăța au fost luați ostatici. 

„Mă numesc Ila. Am 16 ani și sunt din kibuțul Erez. Din școala mea au fost câțiva luați ostatici câțiva elevi și majoritatea s-au întors. Această bentiță galbenă simbolizează în Israel, și în toată lumea, dorința de a aduce înapoi toți ostaticii. După mai mult de 5 luni a devenit deja exagerat. Putea să fie oricare dintre noi și oricare dintre dumneavoastră și este timpul ca toți să fie eliberați.”, a spus tânăra.

Tinerii sunt hotărâți să se înroleze în armată pentru a-și ajuta țara 

Doi dintre tinerii prezenți doresc să se înroleze în armata israeliană pentru a-și proteja familia și pentru a-și ajuta patria. 

„Pe 7 octombrie eram în casa mea din Netiv HaAsara. Ne-am ascuns de la 6:00 AM  până la 18:00. Eram nesiguri dacă vom trăi sau vom muri. A fost foarte dificil acest sentiment de nesiguranță.

Teroriștii ar fi putut să pătrundă în casă în orice moment, iar noi nu aveam altceva în afară de un cuțit pentru a ne proteja familia. Prin asta am trecut.

Mă voi înrola în armată în 4-5 luni. Pentru mine, este foarte important să fac ceva cu însemnătate în armată, dar să-mi ajut și țara în același timp.”, a spus tânărul.

Daria, o adolescentă în vârstă de 16 ani, susține că visul ei dintotdeauna a fost să facă parte dintr-o unitate combatantă. 

„Mă numesc Daria. Sunt din moshavul Netiv HaAsara. Am 16 ani și jumătate. Visul meu întotdeauna a fost să fiu într-o unitate combatantă, printre altele pentru că locuiesc într-un moshav care este la granița cu Gaza și întotdeauna am fost apărați de către armată și de aceea doresc și eu să servesc și să-mi apar patria.”, a spus Daria,  în exclusivitate pentru DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel