Tinerii din România pot primi terenuri gratuite de la stat pentru a-şi construi locuinţe. Ce trebuie să facă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tinerii români pot obține terenuri gratuite de la stat pentru a-şi construi locuinţe.

Tinerii din România care au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani pot primi terenuri gratuite de la stat pentru a-şi construi locuinţe. Aceștia pot primi terenuri și de până la 1.000 de mp, dar pentru a intra în posesia lor trebuie să respecte anumite condiţii.

Și anul acesta tinerii pot depune la primăriile de domiciliu documentele pentru obținerea cu titlul de gratuitate a unui teren pe care pot să își construiască o locuință. În funcție de localitatea de de domiciliu, suprafețele acestor terenuri încep de la 150 m² și pot ajunge până la 1.000m², scrie Antena3.ro.

VEZI ȘI: Două motive pentru care românii vor să fie proprietari, nu chiriaşi. Cum e mai bine să cumperi o casă, cash sau cu credit?

Mai precis, suprafeţele de teren care pot fi date tinerilor sunt:

- între 150 m² şi 300 m² - în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti;

- între 250 m² şi 400 m² - în oraşe;

- între 250 m² şi 1.000 m² - în comune şi sate.

Tinerii care pot primi un terenuri gratuite de la stat

Cei care pot aplica pentru aceste terenuri trebuie să aibă vârsta între 18 și 35 de ani și să nu dețină în proprietate o altă locuință sau un alt teren.

Legea 15/2003 stabilește posibilitatea „atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”.

Cererea pentru atribuirea terenului trebuie depusă la consiliul local al comunei, oraşului ori municipiului (sector) în care solicitantul are domiciliul și trebuie să fie însoțită de mai multe documente: copie de pe certificatul de naștere, de pe actul de identitate dar și o declarație pe propria răspundere că nu dețin în proprietate o locuință sau un alt teren.

Un lucru foarte important de menționat este faptul că dacă i se aprobă atribuirea unui teren pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, beneficiarul acestuia este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului și, la construirea ei, să respecte prevederile Legii construcțiilor nr. 50/1991.

Mii de români își cumpără case în destinații de vis, apoi le închiriează

Între timp, tot mai mulți români își cumpără case în alte țări, apoi le închiriază, o afacere destul de profitabilă se pare. Dubai, Egipt, Spania sau Miami, sunt câteva dintre locațiile unde mii de români și-au cumpărat case în ultimii ani. În 2024 cererea a crescut cu 30% pentru investițiile din străinătate, iar cel mai nou paradis imobiliar ales de români este Zanzibar.

În plus, mulți români aleg Egiptul datorită prețurilor mici. Doar în 2024, 20.0000 de români și-au cumpărat case acolo, cu 40% mai mulți decât în anul 2023. Majoritatea dintre ei închiriază apoi proprietățile cumpărate și, desigur, profită să meargă adesea cu familiile lor în vacanță. Conaționalii noștri își cumpără adesea case și în Bulgaria sau Istanbul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel