Tino Furtună, clăparul trupei Holograf, spune că îi place să gătească și să inventeze rețete. Una dintre preferetele lui este rulada pe un blat de file de porc. Mărturisirea a fost făcută jurnalistei Florentinei Fântânaru.
Iată ți rețeta inventată de Tino Furtună:
Ruladă pe un blat de file de porc.
Se bate bine carnea, se împănează cu usturoi, mirodenii și kaizer afumat, iar în mijloc un cârnat roșu unguresc, nu foarte uscat.
Toate acestea se leagă cu o sforicică , se pune la cuptor cu ulei de măsline și se acoperă cu albitură, morcov, ceapă.
Se umple tava cu vin alb și se fierbe încet, iar din când în când se întoarce.
Când a scăzut la jumătate se pune și vin roșu, după care se dă focul tare pentru a se rumeni.
După ce rulada este scoasă din cuptor, sosul rămas se scurge, se filtrează și se bate cu două linguri de smântână și cu o lingură de sfecă roșie.
Rulada se taie feli și se asezonează cu sosul rezultat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu