Ţintele PNRR, închise până joi, 31 martie. Nicolae Ciucă a făcut anunţul

Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul Romaniei
Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că ţintele şi jaloanele României pentru PNRR vor fi închise până joi, 31 martie. 

„Suntem aproape de încheierea trimestrului I din acest an și la nivelul guvernului am avut de îndeplinit 24 de jaloane și ținte pentru PNRR. În acest moment sunt 11 jaloane și ținte închise. În ședința de guvern de astăzi (miercuri - n.r.) vom închide încă cinci, urmând ca celelalte opt să fie închise până mâine (joi - n.r.). Aici discutăm de ordine de ministru și alte documente interne”, anunță Nicolae Ciucă.

El precizează că două documente vor face obiectul discuțiilor între Ministerul Cercetării și Digitalizării și Comisia Europeană.

„Important este ca mâine (joi - n.r.) ele să fie finalizate și transmise la Comisie. Le mulțumesc tuturor pentru efort și sigur fiind vorba de un trimestru în care am desfășurat toate activitățile și procedurile necesare îndeplinirii întregului set de jaloane și obiective avem acum identificate toate mecanismele, astfel încât să putem să gestionăm mai faciș și să avem un dialog mai coerent cu comisiile de specialitate. de la Bruxelles pentru tot ceea ce înseamnă alinierea din punct de vedere al respectării reglementărilor impuse de la nivelul Comisiei și conținutul ghidurilor pe care noi le elaborăm pentru fiecare proiect în parte”, conchide premierul, citat de Mediafax.

Activitățile CASNICE plătite cu TICHETE. Primesc și asigurare în sistemul de pensii și de sănătate! Valoarea tichetului și activitățile acoperite

Proiectul a fost inclus în PNRR și a fost adoptat. 

”Legea activităților casnice a fost votată de Parlament. Jalon PNRR – ÎNDEPLINIT! Am lăsat proiectul de lege privind reglementarea activităților casnice la Ministerul Muncii. A fost bugetat prin PNRR și astăzi a fost votat de Camera Deputaților. Este un prim pas de reformă în domeniul ocupării, care are și un impact corect, pozitiv, în domeniul pensiilor publice.

Acest proiect de lege țintește două mari probleme pentru persoanele care muncesc, de cele mai multe ori, la negru:

• să poată fi plătite legal cu ajutorul unor tichete de activități casnice;

• sa aibă posibilitatea să fie asigurați în sistemul de pensii și de sănătate.

Cei care muncesc în activități necalificate, de tip menaj, croitorie, prepararea hranei sau bone ocazionale pot deveni asigurați! Pentru aceasta nu vor avea nevoie de contracte de muncă și nu vor fi puși pe drumuri. Pentru a dobândi statutul de asigurat și vechime în muncă vor trebui să aibă o medie de 85 de tichete pe lună.În zonele cu persoane care au competențe/abilități digitale, acest raport juridic poate fi încheiat printr-o platformă digitală!!!! În zone în care acest lucru nu poate fi realizat, tichetul se achiziționează și preschimbă prin operatori de servicii publice. S-a speculat că îi punem pe oameni să plătească în plus contribuții și impozitul", a scris Raluca Turcan pe Facebook. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel