Tipurile de pâine PERFECTE pentru PAȘTE. Nu te îngrașă și nici nu îți provoacă disconfort

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Da, ai citit bine... nu trebuie să încetezi să mănânci pâine pentru a slăbi, cu atât mai puțin în preajma sărbătorilor.

Publicitate

Dușmanii aprigi ai carbohidraților te vor face să crezi că trebuie să elimini sandvișurile, pâinea prăjită și rulada preferată dacă vrei să slăbești. 

Din fericire pentru tine, știm că nu este adevărat. Pierderea în greutate poate fi simplificată prin consumul de mai puține calorii decât arzi într-o zi. Deși această explicație este simplă, implementarea este considerabil mai dificilă.

Nu este posibil din punct de vedere fizic să „reducem” doar grăsimea abdominală, nu și celelalte zone de grăsime din corp. Cu toate acestea, puteți ataca grăsimea viscerală - tipul de grăsime care se găsește în regiunea abdominală, din jurul organelor noastre - cu modificări ale dietei.

Pâine integrală

Pâinea integrală este vedeta tuturor pâinilor. Este consistentă și se potrivește bine cu orice. Majoritatea pâinii din cereale integrale sunt bogate în calorii, deoarece este destul de densă, dar un consum limitat al acesteia nu îți va aduce prea multe probleme.

Această pâine are tot ce îi trebuie: este consistentă, bogată în fibre și săracă și, în unele cazuri, doar 60 de calorii pe felie.

Pâinea din cereale încolțite

Cerealele încolțite au devenit populare odată cu creșterea mișcării „fără gluten”. Deși pâinea încolțită nu este fără gluten, este adesea prezentată ca fiind mai digerabilă datorită cerealelor.

Boabele încolțite descompun o parte din amidon și măresc densitatea totală de nutrienți a produsului final.

De asemenea, această pâine nu poate crește glicemia, în comparație cu alte produse convenționale din cereale.

Pâine cu maia

Maia a revenit în forță timpul pandemiei, dar valoarea sa nutritivă a fost de mult recunoscută de experții în sănătate. 

Aluatul se face printr-un proces de fermentație care descompune o parte din amidonul din făină. Procesul de fermentație scade indicele glicemic al produsului final de pâine și adaugă probiotice naturale.

Majoritatea aluaturilor sunt făcute cu făină albă, simplă, și tind să aibă un conținut scăzut de fibre. Această pâine copioasă are 90 de calorii pe felie și trei grame de fibre!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel