Tiramisu este un desert din bucătăria italiană, îndrăgit de toată lumea.
Vă oferim azi, o rețetă ușoară și cremoasă de tiramisu cu ricotta și miere. Ca să-l faceți mai delicios, trebuie să adăugați în cremă un ingredient secret. Desertul poate fi pregătit pentru ocazii speciale, dar și pentru a fi servit după o cină cu prietenii.
Salată ușoară din sfeclă roșie. Rețeta, dezvăluită de bucătarii polonezi
Rețeta tradițională de tiramisu este foarte calorică, de aceea vă propunem o variantă ușoară a acestui desert delicios, care poate fi servit și de cei care țin la siluetă.
Iată ingredientele pentru acest desert delicios, excelent și pentru cei care sunt la dietă:
pișcoturi - 150 grame,
ricotta - 125 grame,
iaurt alb dulce - 125 grame,
2 linguri de miere de salcâm,
cafea fără zahăr,
praf de cacao amară.
Turnați cafeaua cu gheață într-un castron. Într-un alt bol, se pune ricotta, care se amestecă bine cu mierea, iaurtul și cacao amară.
Prăjitură moale de ciocolată: adaugă un ingredient secret în aluat pentru o explozie de gust
Înmuiați biscuiții în cafea și așezați-i într-un vas de sticlă, formând baza viitorului desert. Acoperiți baza de pișcoturi cu crema de ricotta și miere.
Urmează un nou strat de pișcoturi înmuiate în cafea. Apoi iar un strat de cremă. Continuați așa trei-patru straturi. Terminați desertul cu un strat de cremă, decorat cu pudră de cacao amară.
Te-ai săturat de rețeta clasică? Condimentează pizza cu aceste alternative super gustoase
Desertul se dă la frigider, acoperit cu folie alimentară, pentru cel puțin 6 ore. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu