Tiramisu fără ou. Reteță simplă, gata în 10 minute. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru un desert delicios.
Dacă ți-e poftă de un desert sau ai musafiri și vrei să-i surprinzi, iată o rețetă simplă și rapidă de Tiramisu.
300 ml frişcă lichidă
250 grame cremă de brânză mascarpone (la temperatura camerei)
70 de grame de zahăr
1 linguriţă de esenţă de vanilie
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 linguriţă de esență de cafea
300 ml de cafea îndulcită, (temperatura camerei)
1 pachet cu pişcoturi de şampanie (de 200 de grame)
Cacao
*Indregientele sunt valabile pentru 6 porții
1. Zahărul, frişca lichidă, esenţa de vanilie, zahărul vanilat și crema mascarpone se mixează la vitează mare până se obține o frișcă tare.
2. Pişcoturile se înmoaie pe rând în cafeaua îndulcită în care ai pus și o linguriță de esență de cafea. Ai grijă! Nu le ține prea mult pentru că se vor rupe.
3. Într-o tavă înaltă, se așază primul strat de pișcoturi și apoi o treime din cantitatea de cremă de frișcă și mascarpone. Apoi se adaugă un nou strat de pișcoturi (toate înmuiate în cafea), apoi încă un strat de cremă. Urmează al treilea strat de pișcoturi și restul de cremă și întinde-o uniform cu o spatulă, o lingură, un cuțit.
4. Deasupra se presară cacao sau ciocolată răzuită.
5. Se lasă prăjitura la frigider pentru aproximativ 2 - 4 ore, sau chiar mai mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu