Vă oferim o rețetă rapidă și ușoară pentru un desert, care se servește cu lingura, împărțit în porții originale.
Tiramisu la pahar este perfect pentru a fi servit la sfârșitul unei mese sau pentru a vă răsfăța cu o gustare specială.
Tiramisu la pahar are o textură cremoasă și catifelată, care vă va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente pentru șase pahare de 200 ml:
120 grame de gălbenușuri,
90 grame de zahăr brun,
500 grame de mascarpone,
320 grame de pișcoturi,
240 grame de cafea,
pudră de cacao neîndulcită după gust.
Timp de preparare - 20 minute, timp de odihnă - 4 ore, porții - 6, dificultate - scăzută.
Puneți gălbenușurile într-un castron mare și bateți-le cu zahărul cu un tel timp de zece minute.
Adăugați mascarpone și lucrați în continuare cu telul pentru ca ingredientele să se amestece.
Acum înmuiați un pișcot în cafeaua răcită și puneți-l pe fundul paharului. Deasupra adăugați crema preparată.
Plăcintă cu dovleac și nucă. Ai nevoie de borș pentru aluat. Rețeta din caietul bunicii
Urmează un nou pișcot, apoi iar un strat de cremă. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, decorată cu pudră de cacao. Desertul trebuie să stea în frigider cel puțin trei - patru ore înainte de servire.
Numărul de straturi de pișcoturi din pahar este absolut subiectiv, iar cantitățile de biscuiți folosite în rețetă sunt orientative.
Vezi și:
Iată cum să se face o tartă delicioasă cu struguri, care poate fi servită la micul dejun, pentru a începe ziua cu voie bună.
Moale, dulce și gustoasă, tarta cu struguri este un desert cu o aromă intensă, ușor de preparat și perfect pentru micul dejun sau o gustare pentru întreaga familie.
Un desert cu adevărat delicios, care se prepară cu struguri sau stafide. Puteți folosi imaginația și adăuga în aluat migdale, nuci sau alte fructe uscate. Timp de preparare - 30 minute, dificultate- scăzută.
INGREDIENTE:
200 grame de făină,
500 grame de struguri (albi sau negri),
3 ouă,
100 grame de unt,
120 grame de zahăr,
1 plic de drojdie,
1 pahar de lichior.
Spălați strugurii, rupeți bobițele și tăiați-le în jumătate. Scoateți semințele și înmuiați jumătățile de bobițe în lichior.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, bateți ouăle cu zahărul. Adăugați apoi untul moale, tăiat în bucăți, făina și drojdia. Amestecați ingredientele până obțineți un aluat moale și omogen.
Supă cremă din dovleac și cartofi, aromată cu ghimbir: o rețetă minunată de toamnă
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați jumătate din aluat. Deasupra, adăugați un strat din boabele de struguri și acoperiți-le cu restul de aluat.
Suprafața tartei se decorează cu bobițele rămase. Tarta se coace la 180° timp de 30 de minute. Se presară cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!
Vezi și:
Ai gustat vreodată brioșe super moi de vanilie? Iată o rețetă minunată! Prepararea acestor brioșe va fi rapidă și ușoară și veți dori să le mâncați în fiecare zi. Aceste dulciuri vor fi iubite de toată lumea. Sunt perfecte de savurat la micul dejun, dar și în alte momente ale zilei.
Aluatul se poate face folosind următoarele ingrediente:
240 grame de făină,
125 ml ulei,
10 grame praf de copt,
1 linguriță de extract de vanilie,
3 ouă,
125 ml lapte,
½ linguriță de sare,
125 de grame de zahăr.
Spargeți ouăle într-un bol și mixați-le cu un mixer electric, împreună cu zahărul. După ce obțineți o consistență netedă, adăugați uleiul, laptele, extractul de vanilie și amestecați cu un tel.
Apoi cerneți făina, praful de copt și sarea. După ce le-ați cernut, adăugați pulberile în amestecul de ouă.
Uniformizați totul cu mixerul până obțineți un aluat fără cocoloașe și omogen. Pregătiți formele de brioșe și ungeți-le cu puțin ulei. Turnați aluatul în formele de brioșe, având grijă să le umpleți trei sferturi.
Brioșele se coc circa 20 de minute la o temperatura de 180 de grade. Când dulciurile sunt gata, scoteți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Vor fi foarte moi și parfumate.
Omletă de vinete: o pregătești în cel mai scurt timp și este delicioasă
Aceste mici delicii se pretează la mai multe ocazii. Savurați-le după cină sau după prânz, dar și ca gustare.
Dacă sunt asociate cu ceai sau cafea, sunt cu adevărat formidabile. Sunteți gata să le gustați? Aroma lor va depăși cu mult așteptările dumneavoastră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu