Tiramisu original, perfect pentru Crăciun: rețeta cu care îi vei lăsa pe toți cu gura căscată

Tiramisu original, perfect pentru Crăciun. Sursa foto: freepik.com
Tiramisu original, perfect pentru Crăciun. Sursa foto: freepik.com

V-ați săturat de obișnuitul și clasicul tiramisu? Nu este nicio problemă pentru că există mai multe variante.

De sărbători, cu siguranță, nu poate lipsi desertul. Pentru Crăciun vă sugerăm să preparați un tiramisu diferit de cel tradițional și toți invitații vor fi mulțumiți.

Bineînțeles că tiramisu este un desert  bun pentru orice ocazie. Există variante de vară, variații personalizate după gusturile celor care îl pregătesc. Rețeta de  azi este o versiune mai ușoară care include citrice.

Iată cum se prepară tiramisu cu portocale pornind de la ingrediente:

400 grame de  mascarpone;

250 ml apă;

250 grame de pișcoturi; 

150 grame de zahăr;

3  ouă;

1  portocală organică.

 

Modul de preparare

Portocala se spală bine, apoi coaja se dă prin răzătoare, iar sucul se stoarce.  Puneți sucul de portocală într-o cratiță cu apa și 50 grame de zahăr. Cratița se pune pe foc și de ține până când se dizolvă zahărul, amestecând continuu. Apoi, sucul de lasă să se răcească.

Zahărul rămas trebuie, adică 100 de grame, se amestecă cu gălbenușurile de ou și mascarpone, folosind un tel electric. La rândul loc, și albușurile se bat spumă, apoi se încorporează în compoziția din gălbenușuri și mascarpone.

Tartine de cartofi, somon și brânză. Rețeta ușoară pentru un aperitiv fabulos de bun

Într-un vas de desert se face un strat de pișcoturi, înmuiate în sucul de portocale. Deasupra stratului de pișcoturi de pune un strat generos de cremă mascarpone. Repetați straturile, până când epuizați toate ingredientele. La final, stropiți întregul desert cu coajă de portocală rasă. Desertul se dă la frigider pentru cel puțin o oră.

Acest tiramisu este o versiune  bună și pentru copii, astfel încât îi veți convinge să încerce ceva nou și să consume vitamina C. Cu toate acestea, în rețetă se poate adăuga un pin lichior dacă se dorește și dacă oaspeții sunt toți adulți.

Chifteluțe de pui cu dovlecei și ghimbir. Au un gust uimitor și se fac ușor

În rețeta clasică, lichiorul nu este prevăzut, dar multe gospdodine au obiceiul de a adăuga puțin alcool. Cele  mai bune băuturi spirtoase de folosit sunt lichiorul marsala, romul sau coniacul, desigur în cantități mici. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel