EXCLUSIV  Titi Aur desfiinţează mitul "şoferilor care învaţă să conducă după 100.000 km". Cele patru reguli pe care trebuie să le ştii când treci strada

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a desfiinţat mitul conform căruia şoferii învaţă să conducă mai bine din practică, după câteva zeci de mii de km parcurşi, dar a spus şi care sunt cele patru reguli necesare atunci când trecem strada. 

"Eu cred şi insist cu discuţia ca în şcoala de şoferi sau după şcoala de şoferi să se facă ore de condus pe autostradă. Sunt necesare. Nu poţi să dai drumul pe autostradă unora care au mers doar cu 30 km/h în şcoală, pe ideea că se orientează, că nu se orientează. Ori va fi din ăla care merge cu 70 km/h pe autostradă, ori va merge cu 170 km/h. 

Am auzit formula asta de mult timp, dinainte de revoluţie. Că după 50.000, 100.000 km, fiecare are o formulă, devii şofer. Nu e adevărat. Nu mai devii şofer niciodată dacă nu înveţi lucrurile corect şi dacă nu le înţelegi corect. 

La fel cum, pentru a trece strada, trebuie să respecţi patru reguli, două legale, trecute în lege, şi două care nu sunt trecute în lege, dar care îţi salvează viaţa. 

Cele două legale sunt să fiu pe trecerea de pietoni, iar semaforul să fie pe culoarea verde. Prima dintre cele două reguli netrecute în lege este să mă asigur că maşinile sunt oprite, chiar dacă ele au obligaţia asta. Iar a doua este să mă uit în ochii şoferilor când trec. Dacă nu m-a văzut şoferul, cu toată dreptatea mea, pe trecerea de pietoni poate să mă omoare", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Youtube video image

CITEŞTE ŞI - Femei vs bărbaţi, cine sunt cei mai buni şoferi. "Toate testele au arătat"

Chat GPT, 10 sfaturi pentru a traversa strada în siguranţă 

Şi Chat GPT este de acord cu Titi Aur şi spune că trebuie să te asiguri că traficul este oprit complet înainte de a traversa. Iată cele 10 sfaturi date de inteligenţa artificială. 

"Trecerea de pietoni: Când ai posibilitatea, utilizează trecerile de pietoni marcate pentru a traversa strada. Acestea sunt locuri special amenajate pentru ca pietonii să traverseze în siguranță.

Atenție la semafoare: Respectă semafoarele și trecerile de pietoni semaforizate. Traversează strada doar când semaforul pentru pietoni arată verde.

Asigură-te înainte de a traversa: Înainte de a traversa, asigură-te că traficul s-a oprit complet. Uită-te în stânga, dreapta și din nou în stânga pentru a fi sigur că nu vine niciun vehicul.

Nu traversa prin locuri nepermise: Nu traversa strada prin alte locuri decât cele marcate pentru acest scop, cum ar fi zonele neamenajate sau între mașini parcate.

Fii vizibil: Dacă traversezi în condiții de vizibilitate redusă, cum ar fi noaptea sau în condiții meteo nefavorabile, asigură-te că ești vizibil pentru șoferi, purtând haine deschise la culoare sau elemente reflectorizante.

Fii atent la indicatoare și marcaje: Respectă indicatoarele rutiere și marcajele de pe stradă, care îți indică regulile de circulație sau interziceri.

Fii vigilent cu copiii: Supraveghează cu atenție copiii când traversează strada. Învață-i regulile de bază și fii exemplul potrivit pentru ei.

Evită utilizarea telefonului mobil: Când traversezi strada, evită utilizarea telefonului mobil sau orice alt dispozitiv care poate distrag atenția de la trafic.

Fii atent la intersecții: Intersecțiile sunt locuri critice, unde traficul poate veni din mai multe direcții. Asigură-te că ai vizibilitate și că te uiți în toate direcțiile înainte de a traversa.

Nu traversa în fugă: Evită să traversezi în fugă, deoarece poate fi dificil pentru șoferi să te observe sau să reacționeze la timp", spune Chat GPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel