EXCLUSIV  Titi Aur, despre tânăra care a mers cu bicicleta pe contrasens, cu ochii în telefon, și a intrat într-o mașină. Cine e responsabil că s-a ajuns aici / video

Foto: DC Conducem
Foto: DC Conducem

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a comentat imaginile cu o tânără care se uita pe telefon în timp ce mergea cu bicicleta pe contrasens.

În ultima săptămână s-au viralizat pe rețelele de socializare imaginile cu o tânără care merge pe contrasens cu bicicleta, cu ochii în telefon și cu căștile pe urechi. Filmarea este făcută cu camera de bord chiar din mașina în care fata s-a oprit, fără a auzi claxoanele șoferului cu privire la riscul iminent. 

Imaginile au fost comentate, în cadrul emisiunii DC Conducem, de către Titi Aur, specialist în conducere defensivă, care a arătat cine este, de fapt, responsabil de producerea unor astfel de evenimente.

„A ajuns să dea cu capul în mașină. E clar că se uită în telefon. În primul rând, tânăra mergea pe partea stângă și efectiv se uita în telefon. Pentru puștoaica asta, clar nu există prevenție, reguli de circulație etc. S-a urcat pe bicicletă și a plecat pe unde i-a venit ... pe stânga.

Ce face o puștoaică atunci când merge cu bicicleta pe stânga? Doar nu o să se plictisească? Se uită în telefon. E logic! E logica în care trăiesc tinerii din ziua de astăzi, care nu mai pot sta fără laptop, fără telefon etc. Nu a ținut contă că din față a venit o mașină, că mai și claxona etc“, a zis Titi Aur.

CITEȘTE ȘI            -          EXCLUSIV  Cum parchezi corect. Titi Aur: Singurele două excepții în care trebuie să parchezi cu fața / video

Sistemul educațional din România, responsabil pentru astfel de situații

Titi Aur consideră că responsabil pentru producerea unor astfel de accidente este sistemul de educație din România, care ne prevede în programa școlară niciun fel de informare pentru elevii cu privire la riscul de pe șosele.

„Ajungem din nou la discuția privitoare la Ministerul Educației. Oamenii de acolo, secretarii de stat, când văd o astfel de fază, tresar vreun pic? Absolut deloc! Aici suntem cu sistemul de educație. Este vorba de un copil, o puștoaică în jur de 15 ani, care are o singură preocupare - telefonul, în timp ce merge cu bicicleta pe unde nu trebuie, fără cască, fără genunchere, fără nimic. Aceștia sunt copiii noștri.

Aici suntem cu nivelul educației, iar când eu spun că Ministerul Educației nu face nimic, se uită ăia la mine. Poate fata asta e olimpică, poate e cea mai bună din țară la o anumită materie. Nu o ajută la nimic atunci când dă cu capul în mașină!

De la o astfel de căzătură se poate ajunge la ceva foarte grav. Aici se pare că a fost mai mult o sperietură și o julitură la mașină“, a punctat specialistul în conducere defensivă Titi Aur.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel