EXCLUSIV  Titi Aur propune sistemul suedez, după cazul Vlad Pascu: "Îți confiscă mașina, ți-o distruge. Este considerată o armă"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Titi Aur a explicat cum funcționează sistemul suedez, după cazul Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a ucis doi studenți, conducând drogat.

"Eu cred că ar trebui aplicat un sistem coerent, pe care putem să îl copiem din alte părţi şi o să dau exemplul Suediei. A face doar afirmaţia sau a spune să nu mai conducă pe viaţă, să i se anuleze permisul, să nu i se anuleze... Ce fac suedezii şi o fac de mult timp...

Ca să ajungi să iei permis de conducere, trebuie să treci prin acele cursuri - unul în care faci lucruri practice şi unul în care ţi se explică, ţi se povestește, ţi se arată filmuleţe cu lucruri practice, ca să vezi cum atenţia distributivă este diluată, diminuată când se întâmplă anumite distrageri. Îţi demonstrează, în acel curs, cât de grav este să fii sub influenţa alcoolului, drogurilor, al medicamentelor sau al distragerii. Îţi arată!

Când ai permis de conducere, doi ani eşti monitorizat şi, dacă ai făcut accident în perioada aia sau ai abateri grave, ţi se anulează permisul şi îţi spune judecătorul când ai dreptul să dai examen. Dacă faci accidente grave, nu doar în cei doi ani, îţi anulează permisul de conducere, îţi confiscă maşina, ți-o distruge. Maşina, indiferent cât de scumpă este, este considerată armă.

Este un sistem de educaţie şi de coerciţie bine corelat, bine angrenat", a spus Titi Aur, în emisiunea DC Conducem.

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel