Titularizare 2023, cu mulți candidați absenți. Unii au părăsit sala după ce au văzut subiectele, alții au fost eliminați pentru tentativă de fraudă

foto pexels
foto pexels

Examenul de titularizare 2023 arată o imagine șubredă a învățământului românesc. 

În Vâlcea, mai mult de o treime dintre candidaţii care s-au înscris la titularizare în acest an au absentat ori s-au retras de la proba scrisă a examenului, care a avut loc miercuri, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

"Astăzi, 12 iulie, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului naţional unic de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2023. În judeţul Vâlcea au susţinut această probă 388 candidaţi din cei 589 înscrişi; 127 de candidaţi au fost absenţi şi 74 s-au retras", a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Vâlcea, Larisa Niţu.

Examenul s-a desfăşurat în două centre din Râmnicu Vâlcea - la Colegiul Economic şi la Liceul Tehnologic "Ferdinand I", nota minimă pe care trebuie să o obţină candidaţii pentru a se titulariza fiind 7 (şapte), respectiv 5 (cinci), pentru a se putea angaja ca suplinitori.

În Giurgiu, un candidat a fost eliminat din examen după ce a fost surprins cu mijloace electronice nepermise în sala de concurs, miercuri, în timpul susţinerii probei scrise, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

"Astăzi a avut loc proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor, respectiv catedrelor didactice vacante din învăţământul preuniversitar, respectiv titularizare, sesiunea 2023, pentru judeţul Giurgiu, la centrul de concurs de la Colegiul Tehnic 'Viceamiral Ioan Bălănescu' Giurgiu. Pentru susţinerea acestei probe au fost prezenţi 264 de candidaţi din cei 320 înscrişi, iar un candidat a fost eliminat din examen pentru că a fost surprins cu mijloace electronice nepermise în sala de concurs. Pentru că examenul s-a desfăşurat într-o zi cu temperaturi caniculare, în toate sălile de examen a fost asigurată apă potabilă, şi toate sălile au avut ventilare", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IȘJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

În Dolj, un candidat a fost eliminat, miercuri, de la proba scrisă a concursului de titularizare pentru tentativă de fraudă, iar un număr de 291, adică o treime din cei înscrişi, au absentat sau s-au retras.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată, miercuri, în cele trei centre de examen din judeţul Dolj, s-au prezentat 787 de candidaţi, 104 candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale, iar 187 de candidaţi au absentat.

În judeţul Dolj sunt 273 de posturi complet vacante în învăţământul preuniversitar, din care 143 de posturi sunt titularizabile, pentru care s-au înscris iniţial 974 de candidaţi la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2023.

Anul acesta, la nivelul judeţului Dolj, au fost organizate trei centre de concurs pentru examenul de titularizare.

Potrivit IŞJ Dolj, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la: Învăţământ preşcolar - 251 candidaţi, Învăţământ primar - 133 candidaţi, Educaţie fizică şi sport - 80 candidaţi, Matematică - 71 candidaţi, Limba şi literatura română - 67 candidaţi, Limba şi literatura engleză - 50 candidaţi. La polul opus, respectiv cei mai puţini candidaţi s-au înscris la Filosofie şi logică, argumentare şi comunicare - 3 candidaţi, Protecţia mediului - 1 candidat, Psihologie - 1 candidat.

În Bistrița-Năsăud, un număr de 98 de candidaţi dintre cei 632 care s-au înscris la examenul de titularizare în învăţământ, în judeţul Bistriţa-Năsăud, nu s-au mai prezentat la concurs, iar alţi 40 s-au retras după ce au văzut subiectele. 

Un alt concurent a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. La nivelul judeţului, au fost scoase la concurs 866 de posturi din învăţământ, din care 111 sunt titularizabile.

Cea mai mare concurenţă este pentru educatori, specializare la care sunt cinci posturi vacante pe perioadă nedeterminată, pentru care au depus dosare 162 de candidaţi.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro, urmând ca rezultatele finale să fie anunţate pe 26 iulie, după soluţionarea contestaţiilor ce pot fi depuse în zilele de 18 iulie, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 12:00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel