Titus Corlățean, fostul ministru de Exterene în perioada alegerilor din noiembrie 2014, este audiat, luni, la DNA.
Potrivit unor informații, acesta este anchetat în calitate de martor într-un dosar care ar viza alegerile prezidențiale din noiembrie, 2014, la votul din Diaspora.
În acest context, analistul Bogdan Chirieac a declarat că: "Dacă urmează să fie pus sub urmărire penală, DNA urmează să ceară acordul Senatului, din cauză că Titus Corlățean este senator. Dar, în cazul de față, Parlamentul îi va respinge dosarul pentru că parlamentarii miniștri au un statut special. În cazul în care Parlamentul nu votează acest lucru se închide dosarul. Vedeți cazul Varujan Vosganian", a mai declarat Chirieac.
"Dincolo de asta nu știu ce să spun. Sunt specialiștii de la DNA care investighează, care știu ce să caute. Din punctul meu de vedere, acest dosar însă nu ar fi trebuit să aibă de a face cu Justiția, fiindcă a fost o decizie eminament politică, luată de Guvern, iar cei care au luat decizia de a nu deschide noi secții de votare au plătit politic. Au pierdut alegerile prezidențiale.
Mai departe, ce treabă are Justiția, DNA, instanțele cu acest lucru, eu personal nu înțeleg, dar probabil vom afla la un moment", a mai spus Chirieac.
[citeste si]
Întrebat dacă audierea lui Corlățean la DNA ar reprezenta o lovitură pentru Victor Ponta, pentru Guvern, Bogdan Chirieac a spus că: "Sigur că da, este o lovitură mare în acest moment pentru că nu s-au stins pe deplin frustările de anul trecut când sute de mii de români nu au apucat să voteze. Hai să spunem că în primul tur nu aveau de unde să știe că au deschis același număr de secții de votare ca în 2009, când se spune că pentru domnul Băsescu au votat 120 de mii de oameni. Dar între primul tur și cel de-al doilea a fost o bâlbâială instituțională, dar fundamental a fost o decizie politică. Nu vrem să încălcăm legea, nu deschidem alte secții.
Rezultatul îl știți. Domnul Ponta, de la 40 la 30 la sută conducea cu 10 procente după turul I, dar a pierdut cu 10 procente în turul al doilea. Este vorba despre chestiuni politice, pentru că din această cauză politicienii sunt pe locurile lor, fără ei nu se poate, nu ai democrație fără politicieni".
În acest context, întrebat dacă politica se mută de la Palatul Parlamentului, de la Palatul Victoria la DNA, Chirieac a afirmat toată politica s-a mutat în Justiție, dar în final tot politicul trebuie să dea legile necesare pentru ca lucrurile acestea să fie mai clar delimitate. Fundamental, acolo este problema. În Parlament, în guvern, pentru că acolo se iau deciziile politice, a mai afirmat analistul Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu