Titus Corlăţean: Condamn în termenii cei mai fermi atacul terorist şi criminal asupra Israelului

foto pexels
foto pexels

Senatorul PSD Titus Corlăţean, preşedinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a declarat, sâmbătă, că îşi exprimă întreaga solidaritate cu poporul israelian şi Statul Israel, în urma atacului declanşat în cursul dimineţii de organizaţia teroristă Hamas.

'În această dimineaţă Israelul a fost atacat de organizaţia teroristă Hamas. Atacul a început cu lansarea a peste 5.000 de rachete dinspre Gaza şi a continuat cu un început de invazie terestră a teroriştilor Hamas prin zona de frontieră nu departe de Ashkelon sau prin coridoare subterane săpate în timp de Hamas.

Sunt deja semnalări de civili israelieni executaţi în stradă sau de prizonieri luaţi de această organizaţie teroristă. Este un atac criminal bine organizat, iar situaţia pentru moment pare dificilă. Ca Preşedinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului României, condamn în termenii cei mai fermi acest atac terorist şi criminal şi exprim întreaga solidaritate cu poporul israelian şi Statul Israel', a transmis senatorul Titus Corlăţean.

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului adaugă că 'în lupta împotriva terorismului internaţional nu trebuie să existe compromisuri şi nici jumătăţi de măsură, iar comunitatea internaţională democratică trebuie să se exprime şi să acţioneze, în limitele regulilor de Drept Internaţional, în strânsă coordonare cu autorităţile israeliene, în primul rând cu o reacţie politică fermă, cât mai rapid posibil!'.

'Ca român şi creştin vă îndemn să ne rugăm pentru pacea şi protecţia Israelului şi poporului evreu şi pentru stoparea acestui atac terorist care îmbracă forma unui război de agresiune în toată regula. Dumnezeu să protejeze Israel!', a mai spus senatorul Corlăţean.

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană. Înainte de aceasta, liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat declanşarea unei operaţiuni - 'Potopul Al-Aqsa' - împotriva Israelului, lansând sute de rachete dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian. 

Citește și - Hartă înspăimântătoare a atacurilor împotriva Israelului. Reuters: Ministerul Apărării confirmă războiul și mobilizează și rezerviștii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel