Senatorul Titus Corlățean a fost invitat în platoul DCNews TV unde a vorbit despre decizia Bulgariei în cazul Schengen și despre importanța cooperării între Parlament și Guvern.
Senatorul Titus Corlățean a susținut că în România este necesară o aplicare strictă a legii atât pentru capitalul românesc, cât și pentru corporațiile multinaționale.
„Fără să speriem capitalul străin, că nu ăsta este sensul, sunt de acord că am fost prea îngăduitori în statul român, și eu personal, cred că trebuie o aplicare strictă a legii. Ceea ce e valabil pentru capitalul românesc, trebuie să fie la fel de valabil pentru corporațiile multinaționale, apropo de plata taxelor, profit și alte chestiuni. Trebuie respectarea legii, nimic altceva, iar instituțiile statului român au fost prea îngăduitoare, foarte slabe, probabil și din rațiuni foarte înalte de natură politică, ceea ce nu e în regulă.", a spus Titus Corlățean.
„Ce facem dacă Bulgaria nu cedează, activează această solicitare și ulterior dă în judecată la Curtea de Justiție? Adică ne trage Bulgaria după ea. Am văzut că bulgarii au refuzat așa-zisa ofertă a Austriei.”, a spus Val Vâlcu.
„Până la asta trebuie să vedem totuși ce se întâmplă cu un potențial vot în Parlamentul olandez, până la formarea unui guvern. Sunt discuții într-un spectru surprinzător de dreapta cu extrema dreaptă populistă, dar până atunci, Parlamentul actual funcționează și știți că mecanismul lor spune: Comisia de Afaceri Europene trebuie să dea un aviz înainte ca Guvernul să spună ceva în Consiliul JAI. Încă se poate.”, a spus Titus Corlățean.
„Ceea ce e normal și poate și nu ar fi stricat și la noi în cazul PNRR-ului, în cazul vaccinurilor, să poată și Parlamentul să acționeze, nu doar Guvernul.”, a spus Val Vâlcu.
„Noi eram în opoziție și atunci liderul partidului, domnul Ciolacu, și noi am tot încercat din Parlament. Într-un târziu, au trimis o chestiune mai concisă la Parlament și ca să nu blocăm tot procesul, să nu fim acuzați că stopăm noi dezvoltarea României, a trecut.
Cinstit vorbind, în baza Legii cooperării în materie de afaceri europene între Parlament și Executiv, am mai încercat de-a lungul timpului prin comisiile de specialiști, am invitat, în anumite perioade, miniștrii înainte de consiliile mari. Realist vorbind, un ministru are agenda lui, nu îl poți chema la fiecare ședință, dar la temele mari trebuie invitați, trebuie discutat și trebuie informat Parlamentul. Pot fi propuneri, pot fi amendamente. Noi nu avem un aviz conform obligatoriu, constrângător, ca olandezii.", a spus Titus Corlățean la DC News.
VEZI ȘI: EXCLUSIV Cazul austriac, ciudat gestionat de instituțiile statului român. După gestul ostil al lui Nehammer, noi premiam Austria. Titus Corlățean: Ne învârtim după degete / video https://www.dcnews.ro/cazul-austriac-ciudat-gestionat-de-institutiile-statului-roman-dupa-gestul-ostil-al-lui-nehammer-noi-premiam-austria-titus-corlatean-ne-invartim-dupa-degete-video_941725.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News