Artistul a murit ieri dimineață la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare după o grea suferință provocată de o boală necruțătoare.
Pentru activitatea sa culturală a primit, de-a lungul anilor, mai multe distincții, în 2010 fiind declarat cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.
Vestea morții artistului Titus Perse a îndurerat Ansamblul Folcloric National Transilvania, institutie de cultură unde, din dragoste pentru folclor, cântărețul a activat vreme de aproximativ 50 de ani. În cadrul ansamblului, repertoriul de romanțe al lui Titus Perse a fost un punct definitoriu pentru bazele Festivalului Național de Romanțe “Poveste de toamnă”.
“Este o veste foarte tristă și foarte dureroasă pentru noi. Dar noi îl vom păstra în sufletele noastre și așa vrem să îl păstreze și publicul lui drag și spectatorii, ca pe un om vesel, un om plin de viață. Pentru ca atunci când Titus Perse intră pe scenă, aducea în sufletele oamenilor și pe fața lor acel zâmbet frumos și bucuria pe care o caută orice om atunci când vine la un spectacol”, a declarat Iuliana Dăncuș, directorul Ansamblului Folcloric Național Transilvania.
Activitatea folclorică al lui Titus Perse este una impresionantă. În cele peste cinci decenii de viață dedicate folclorului, artistul a urcat pe multe dintre scenele lumii. În cadrul spectacolelor, el a concertat cu interpreți celebri de muzică populară din țară și îi considera drept modele de urmat pe artiștii Felician Fărcașu și Nicu Moldovan.
“A fost un om unic în felul lui. S-a stins un om dintre noi, să se ridice între stelele care trăiesc pe cerul departe de noi, dar deasupra noastră și ne veghează alături de mulți alți artiști pe care Titus i-a iubit și venerat”, a mai adăugat Iuliana Dăncuș.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu