TM2023: „Dr. Faustus theater-concert” deschide stagiunea Nocturnalii inside 2023, la Timişoara

"Dr. Faustus theater-concert", inspirat de operele lui Thomas Mann şi Leonard Bernstein, creat în Laboratorul de introspecţie muzicală/teatrală #artefactum, deschide pe 15 mai stagiunea Nocturnalii inside 2023, a Companiei de teatru independent Arte-Factum

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, evenimentul va avea loc în Studioul Franciscan din Timişoara, de la ora 20,00.

"Trăim o vreme în care regulile 'lumii noi' şi nevoia de artă, teatru, muzică au o relaţie ambiguă, fluidă, a afirmat Kocsárdi Levente, cel care a compus muzica, a regizat şi interpretează spectacolul.

Bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann, theater-concert abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, un Faust contemporan, cu disonanţele şi acutele lumii sub semnul terifiant al imprevizibilului. Criza de inspiraţie a creatorului, vocaţia tragică a ratării, polaritatea şi fragilitatea artistului, compromisul fatal şi eul supus experienţei interioare a timpului, relaţia dintre neant şi etern, disjuncţia geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui atipic concert de muzică contemporană de teatru, inspirat de povestea vieţii compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom, se arată în descrierea spectacolului.

CITEŞTE MAI MULTE PE SPECTACOLA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel