TM2023. Evenimentele săptămânii din cadrul Programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii

TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres

În această săptămână, în program sunt filme, concerte, petreceri, conferințe, inclusiv cu o laureată de Premiu Nobel. Avem o premieră la Teatrul Național și reluarea unui spectacol foarte îndrăgit la Teatrul German. Îl veți putea vedea pe Napoleon, în viziunea lui Ridley Scott, dar veți putea (re)descoperi și de ce Andrei Ujică e atât de apreciat în lumea filmului. 

Știm - și poate știți deja și voi - că la început de decembrie , la Timișoara vin să cânte Jessie J, Roisin Murphy, Katie Melua și Delia. 


Iar dacă n-ați văzut niciodată pe ecran mare „Casablanca”, poate acum e momentul să vă reîntâlniți cu Ilsa Lund și Rick Blaine. Fiindcă, nu-i așa, din toate localurile cu gin din toate orașele din lume, ea trebuia să intre într-al lui.



TM2023. Evenimentele săptămânii din cadrul Programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii


Retrospectivă Andrei Ujică


22 - 25 noiembrie Cinema Victoria & UVT


Retrospectiva Andrei Ujică este un moment simbolic în contextul TM 2023, celebrând contribuția remarcabilă a unui artist timișorean cu anvergură europeană. Scriitor și regizor român emigrat în Germania în 1981, Andrei Ujică a avut o carieră de mai mulți ani ca profesor la Academia de Teatru și Film din Karlsruhe. Este regizorul timișorean cu cea mai semnificativă carieră internațională, având filme premiate la festivaluri de prestigiu din întreaga lume, fiind subiect de analiză pentru unii dintre cei mai notabili critici de film.


Retrospectiva de la Timișoara nu se rezumă doar la o privire în trecut, ci oferă oportunitatea de reflecție, cu participarea unor critici de film din Franța și România: Antoine de Baecque, Alice Leroy și Andrei Gorzo.




Încă un Nobel la Timișoara. Întâlnire cu Nadia Murad


23 noiembrie, ora 18:00 Aula Magna a UVT, bd. V. Pârvan


Nadia Murad, născută în 1993 la Kocho, în Irak, este, din 2016, primul Ambasador ONU al Bunăvoinței pentru Demnitatea Supraviețuitorilor Traficului de Ființe Umane. Pe când avea 19 ani, Nadia a fost răpită de Statul Islamic în nordul Irakului, alături de aproape 7.000 de femei și copii. Timp de trei luni, a trăit în captivitate și a fost supusă abuzurilor. A reușit, în cele din urmă, să scape, iar ulterior a ajuns în Germania, unde a început lupta ei pentru drepturile omului. Nadia Murad s-a dedicat cauzei refugiaților, evidențiind situația dificilă a acesteia, în special sclavia sexuală și traficul de femei și copii subjugați de Statul Islamic.


În 2018, Nadia Murad a primit Premiul Nobel pentru Pace, la care mai fusese nominalizată încă o dată anterior. Sunteți așteptați la Universitatea de Vest, pentru a-i asculta povestea și pentru a-i onora curajul și angajamentul. Tema conferinței pe care o va susține Nadia Murad la Timișoara este „Personal Journeys, Audacious Actions and Global Impact”.

Vedeți mai multe aici - https://www.spectacola.ro/tm2023-evenimentele-saptamanii-din-cadrul-programului-timisoara-capitala-europeana-a-culturii_34751.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel