Expoziţia "Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale", care este pe simezele Muzeului Naţional de Artă din Timişoara (MNArT), se impune ca fiind cel mai reprezentativ eveniment din anul Timişoarei Capitală Europeană a Culturii 2023, cu peste 30.000 de bilete rezervate în doar două săptămâni de la vernisaj.
Biletele rezervate până acum cuprind toate tipurile existente: cele cu tarif întreg, bilete cu reduceri pentru pensionari sau studenţi, precum şi cele gratuite pentru copii sau pentru grupurile şcolare. Şcolile şi profesorii au planificat deja vizite la muzeu, care însumează peste 12.000 de elevi, a anunţat, marţi, MNArT, într-un comunicat remis AGERPRES.
Este cea mai importantă expoziţie dedicată marelui sculptor român, în ultima jumătate de secol, în România.
Ţinând cont de succesul expoziţiei şi de cererea foarte mare, a fost suplimentat numărul de bilete disponibile pentru fiecare interval orar. Din start, expoziţia a fost planificată pentru a funcţiona cu un program zilnic extins la 10 ore faţă de programul normal al muzeului, de 8 ore.
Este pentru prima dată, în România, când publicul larg poate admira în cadrul aceleiaşi expoziţii lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum: "Sărutul", "Măiastra", "Pasărea în văzduh", "Muzele" ("Domnişoara Pogany" şi "Muza adormită"), "Somnul", "Peştele", "Capul de copil" etc. Sculpturile sunt expuse alături de o selecţie atent ghidată de fotografii şi fragmente filmate de Constantin Brâncuşi.
O altă noutate a acestei expoziţii este ghidul audio bilingv produs de Radio România Cultural cu texte semnate de Daria Ghiu şi interpretate de actorii Florin Piersic Jr, în limba română, şi Ana Ularu, în limba engleză.
Citește continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News