Tudorel Toader a făcut mai multe declarații, la Ministerul Justiției.
"Sigur fiecare are o părere bună despre sine şi dânsul e îndreptăţit la aceeaşi atitudine. Orice procuror care îndeplinește condiţiile legii are dreptul să se înscrie. Eu voi fi în Comisia de selecţie care face propunerea către CSM şi mai departe către preşedinte. Mă voi exprima acolo. Nu îmi cereţi mie să îmi exprim poziţia înainte de interviu", a declarat Tudorel Toader.
Imaginea cu apusul, pe care ministrul a postat-o pe Facebook, după ce Augustin Lazăr şi-a anunţat candidatura
"Dumneavoastră puteți da orice interpretare. Eu pot adăuga că nicio asemănare nu este tot timpul întâmplătoare", a spus ministrul.
Contestaţia depusă de Augustin Lazăr la Curtea de Apel de la Alba Iulia
"Angajaţii sunt foarte bine pregătiţi, nu este nevoie să îi pregătesc eu acum. La primul termen de judecată, un reprezentant al ministerului a participat, a formulat oficial punctul de vedere al minsterului, eu l-am avizat, l-am semnat şi va merge azi să îl susţină. Se va soluţiona în spiritul statului de drept", a mai spus Tudorel Toader.
Protestul grefierilor
"Am vorbit de foarte multe ori, dezbateri cu reprezentanții, liderii de sindicat. Am redactat un nou proiect de lege de statut. Este în faza finală. Au nemulţumiri care vor fi finalizate în procesul de legiferare. Principala nemulţumire pe care o susţin este că, în 2014, s-a modificat legea, statutul lor, care prevedea dreptul la o pensie specială la 25 de ani de activitate. Numai că în 2014 s-a modificat legea şi s-a prevăzut următorul lucru: "rămâneţi cu dreptul la pensie, după 25 de ani de activitate, dar beneficiaţi de ea când împliniţi vârsta de 60 de ani".
Avem multe pensii speciale în România. Nu mă întrebaţi dacă e bine să nu, dar nu avem nico pensie specială pe care să o dobândeşti după un număr de ani, după care să i se spună beneficiarului "aşteaptă să faci 60 de ani ca să exerciţi dreptul". Aici am fost în acord cu dânşii. În rest, chestiuni de durata concediului, decontarea cheltuielilor de concedii, de medicamente pentru dânşii şi familiile dânşilor.. vom vedea. Ministerul Justiţiei vine cu un proiect de lege, apoi este pus în dezbatere şi cred că de 6-8 ori m-am întâlnit cu dânşii în sala de consiliu şi l-am discutat. Apoi proiectul merge la avizare - Ministerul Muncii şi Finanţelor - pentru că presupune cheltuială financiară. Finalizăm proiectul, îl trimitem în Guvern, îl prezint acolo şi, dacă îl adoptă, îl trimit în Parlament. În Parlament vedem care va fi forma finală şi se va duce la legiferare. Ţin mult la acest aspect: să ştim că avem competențe partajate. Ministerul Justiţiei nu face legi, ci le propune spre îmbunătăţire. Legiuitorul va da forma finală şi cea mai adecvată soluţie de reglementare", a declarat Tudorel Toader.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News