Ai încercat vreodată clătite cu dovleac și scorțișoară?
În cele ce urmează, vă prezentăm rețeta.
400 g dovleac
200 g făină
130 ml lapte
2 ouă
3 linguri zahăr
1/2 pliculeț praf de copt
un praf bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță scorțișoară
un praf sare
esență vanilie
Curăță și rade dovleacul sau dă-l prin robotul de bucătărie. Combină dovleacul cu zahărul și călește-l la foc mic pentru zece minute, apoi adaugă scorțișoară. Combină dovleacul cu laptele, esența de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Încorporează făina în aluat până la omogenizare și prăjește clătitele cu dovleac și scorțișoară într-o tigaie antiaderentă, câte 1-2 minute pe ambele părți, notează retetepractice.ro. Servește clătitele cu dovleac și scorțișoară cu sirop de arțar, miere, nuci sau frișcă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News