Berea nu este doar băutura preferată a milioane de oameni din întreaga lume, ci și un mijloc eficient de combatere a poluării în bucătărie.
Publicitate
Berea este, de asemenea, un detergent bun. Ingredientele și acizii din bere acționează ca un detergent eficient pentru îndepărtarea grăsimilor și murdăriei din tigăi și oale. Nu este nevoie să depui efort pentru a le curăța.
Procesul de curățare este foarte simplu: doar toarnă berea în oală și lăsați-o câteva minute, în funcție de grosimea murdăriei.
Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi
Componentele berii vor înmuia și elimina rapid sedimentul acumulat, iar după 15-20 de minute poți curăța cu ușurință oala.
Dacă petele sunt prea încăpățânate, lasă berea în oală sau tigaie timp de o oră sau mai mult și vei fi surprins cât de ușor vei scăpa de cele mai încăpățânate pete.
Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. De ce este esențial să faci asta?
Nu uita că berea este și modalitatea perfectă de a te relaxa după o zi grea sau de a te bucura de o seară cu prietenii. Dar dacă vrei să o folosești pentru a curăța ustensilele de bucătărie, acum știi că acest truc este sigur și eficient. Tot ce ai nevoie este o bere și câteva minute și oalele tale vor fi curate și strălucitoare.
Stratul de teflon al tigăii poate fi restabilit cu lapte. Tigăile acoperite cu un strat de teflon sunt nelipite din bucătăriile moderne.
Este surprinzător de ușor să gătești pe astfel de tigăi, deoarece mâncarea nu se lipește. În plus, astfel de tigăi se spală ușor și repede. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, gospodinele observă că stratul începe să se desprindă.
Rosturile de la gresie și faianță vor rămâne curate timp de o lună. Iată cu ce trebuie să le ștergi
Dacă observi că tigaia are daune minore, aceasta poate fi salvată. Dar trebuie să acționezi imediat.
Pentru asta, toarnă puțin lapte proaspăt în tigaie, astfel încât lichidul să acopere fundul. Apoi pornește aragazul la foc mic și fierbe laptele timp de 5 minute. După fierbere, lichidul trebuie scurs, iar tigaia trebuie spălată cu apă curată.
Efectul magic al laptelui asupra teflonului are o explicație. Proteina conținută în lapte, cazeina, sub influența temperaturilor ridicate, este capabilă să formeze un compus care reface învelișul antiaderent.
Prin urmare, în acest fel, poți prelungi durata de viață a unei tigăi de teflon și nu vei cheltui bani pentru achiziționarea alteia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu