Ce zici de un toast cu avocado și ouă poșate?
„Porții: 4 | Cost: 8.15 lei
Ingrediente:
• 2 bucati avocado
• o legatura ceapa verde
• 4 oua
• pâine făra gluten
Mod de preparare:
• puneți la fiert 2l de apă
• adăugați în apă trei linguri de oțet si lăsați să fiarbă
• până va fierbe apa, tăiați avocado, scoateți miezul si pisați-l cu o furculiță
• tăiați ceapa verde si adăugați-o peste avocado
• asezonați amestecul cu sare, piper si alte condimente după plac
• după ce a apa a început să fiarbă, spargem ouăle într-un bol mic (pe rând) si le adăugăm în apă la foc mediu
• puneți doar câte două ouă în același timp în oală pentru a vă asigura ca albușul va rămâne întreg
• lăsați ouăle să fiarbă timp de 3.5 minute
• scoateți-le pe un șervet de hârtie pentru ca apa să se scurgă
• tăiaț 4 felii de pâine fără gluten, ungeți-o cu crema de avocado și așezați peste fiecare felie câte un ou”, conform Endofoodart.com.
Ce spuneți de o rețetă sănătoasă de paste cu somon?
„Porții: 4 | Cost: 32.59 lei
Ingrediente:
• 400g paste fara gluten
• o ceapa alba
• 3 catei de usturoi
• 500g somon
• 250ml smantana de gatit fara lactoza
• o legatura de patrunjel
Metoda de preparare:
• punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj
• tocam ceapa marunt, impreuna cu usturoiul
• adaugam ceapa si usturoiul intr-o tigaie pentru a se cali
• dupa ce ceapa a devenit transparenta adaugam somonul curatat de piele si taiat cubulete
• punem un capac peste tigaie si lasam la foc mic timp de 10 minute
• dupa ce somonul s-a patruns, adaugam smantana pentru gatit si lasam pe foc mic timp de 5 minute
• tocam patrunjelul si il adaugam peste sos dupa ce am oprit focul
• adaugam pastele si condimentam dupa gust”, scrie Endofoodart.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu