„Toată lumea își are locul în USR. Și gay, și hetero”. Lasconi, mesaj pe grupurile interne USR

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Elena Lasconi a transmis un mesaj surprinzător de unitate pe grupurile interne ale partidului.

Candidata pentru șefia USR, care s-a făcut foarte remarcată la finalul anului trecut, în urma unui interviu unde a declarat că a votat la așa-zisul „Referendum pentru familie”, deși fiica ei face parte din comunitatea LGBTQIA+, a produs o surpriză în rândul colegilor.

Elena Lasconi a transmis mesaj intern pe grupurile USR: „Toată lumea își are locul în USR. Și creștini, și atei. Și gay, și hetero. Și LGBT, și non-LGBT”.

Prin noua retorică, primarul Câmpulung Muscel poate ținti să recupereze din electoratul progresist, pierdut de USR în favoarea Reper și a lui Nicu Ștefănuță. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum o să fie interpretat apelul de ceilalți colegi de alianță, PMP și Forța Dreptei.

Partidul Mișcarea Populară a susținut „Referendumul pentru familie” și a adoptat un discurs dur împotriva comunității LGBTQIA+, de-a lungul timpului, iar formațiunea Forța Dreptei este condusă de Ludovic Orban, vechi susținător al Coaliției pentru Familie.

Lasconi critică campania Alianței Dreapta Unită

Lasconi a evidențiat că o campanie greșită și incompetența au dus la rezultatele slabe ale Alianței Dreapta Unită. „Incompetența, dacă e să folosesc un singur cuvânt. Și o campanie care nu a avut o strategie care să se potrivească cu poporul român. Aveam nevoie de mesaje scurte și simple, pe care să le înțeleagă toată lumea”, a declarat aceasta.

Ea a accentuat necesitatea unei strategii de comunicare eficiente și a subliniat importanța evitării orgoliilor în cadrul partidului.

Totodată, a promis că, dacă va deveni președintă a USR, va asigura transparența deciziilor și va face un audit al membrilor partidului pentru a verifica corectitudinea bazei de date. 

Întrebată cum va împărți timpul între primăria din Câmpulung Muscel și conducerea USR, Lasconi a spus că va delega atribuțiile viceprimarului și city-managerului.

Lasconi a precizat că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă doar dacă va avea sprijinul majorității în Biroul Național al partidului și susținerea Secretariatului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel