[citeste si]
„Încercăm prin programul de guvernare să asigurăm fie din programul guvernamental de dezvoltare locală, fie din programul operaţional infrastructură mare - ce avem pe fonduri europene - să ne îndeplinim cel puţin ţintele obligatorii în funcţie de directivele Comisiei Europene, astfel încât, până în 2018, 80% din populaţia din mediul urban să aibă acces la apă şi canalizare, iar până în 2020 şi cel puţin 60% din populaţia din mediul rural - acces la apă şi canalizare”, a susţinut Shhaideh, potrivit Agerpres.
Pe de altă parte, ea a spus că branşarea la serviciile de utilităţi publice ţine şi de voinţa populaţiei.
„Primăria are obligaţia să tragă reţelele cu sprijinul Guvernului sau cu resursele proprii. Mai departe, dacă un cetăţean doreşte sau nu să se branşeze la o reţea de utilităţi publice, este opţiunea domniei sale”, a punctat ministrul.
Sevil Shhaideh a mai declarat vineri seară că cele 30 de cămine studenţeşti care vor fi construite prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în toate centrele universitare reprezintă un obiectiv major al programului de guvernare.
"Am primit o prioritizare de la Ministerul Educaţiei în funcţie de numărul de locuri în cămine. Vorbim de peste 70.000 de locuri în toate centrele universitare", a precizat Shhaideh la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu