Toate eforturile pentru Ucraina, dar ”acest lucru va văduvi fermierii din România”. Ce se întâmplă pe piața cerealelor

FOTO@ Crisan Andreescu
FOTO@ Crisan Andreescu

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL) afirmă că după bombardamentele de la Reni și Izmail, ”toată presiunea se pune pe portul Constanța”.

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL) a explicat, la Antena 3 CNN, importanța unui sprijin financiar pentru fermierii români, în contextul bombardamentelor de la Reni și Izmail.

Citește și: Uniunea Europeană a găsit soluția: Exporturile de cereale din Ucraina, mutate pe toate coridoarele terestre

”În mod cert, Comisia Europeană are posibilitatea de a suplimenta fondurile europene pentru dezvoltarea capacității de transport în portul Constanța, pentru că marea problemă în momentul de față, urmare a acestor două bombardamente asupra celor două porturi (n.r. Reni și Izmail), este faptul că toată presiunea se pune pe portul Constanța, pe ceea ce înseamnă transportul de cereale.

Ori, acest lucru va văduvi fermierii din România, în ceea ce înseamnă accesibilitatea la aceste rute de transport și, bineînțeles, să rămână cu aceste cereale pe stoc.

Și de aceea cred că de la nivelul Comisiei Europene se impune să se vină cu fonduri suplimentare care să fie puse la dispoziția României și să putem dezvolta capacitatea portului Constanța și, de asemenea, capacitatea de transport a cerealelor, în așa fel încât să facem față acestor noi provocări, pentru că discutăm deja de niște chestiuni care s-au întâmplat în România, presiunea era deja foarte mare, și iată, ca urmare a acestor două bombardamente, avem o presiune și mai mare.

Atunci, este normal ca cei din Comisia Europeană să revină cu aceste măsuri pentru a sprijini România în acest context.

Pe de altă parte, trebuie să găsească resurse financiare pentru a putea completa pierderile financiare suferite de către fermierii din România.

Aici însă, avem o foarte mare problemă legată de ceea ce înseamnă comunicarea datelor, vis a vis de impactul acesta de import de cereale din Ucraina, pentru că, din nefericire, autoritățile din România, o spun cu toată responsabilitatea, nu au reușit să comunice date relevante, până în momentul de față, către Comisia Europeană.

Acești bani, care până în momentul de față, au fost dați pentru România, au fost grație intervențiilor pe care le-am avut noi, ca europarlamentari, fie eu, fie Dan Motreanu, fie Rareș Bogdan, fie dl președinte Klaus Iohannis, și am reușit să aducem niște bani în România”, a declarat Daniel Buda, europarlamentar PNL, la Antena 3 CNN, în legătură cu scrisoarea prin care au solicitat sprijin financiar pentru fermierii români.

Iată și ce au cerut europarlamentarii Daniel Buda și Dan Motreanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel