Toate petele vor rămâne amintire: curăță covorul fără să-l îndepărtezi de pe podea

Toate petele vor rămâne amintire, curăță covorul fără să-l îndepărtezi de pe podea. Sursa foto: freepik.com
Toate petele vor rămâne amintire, curăță covorul fără să-l îndepărtezi de pe podea. Sursa foto: freepik.com

Covorul este un element destul de comun al interiorului. Este atât de plăcut să te trezești dimineața și să pășești pe un covor cald și nu pe o podea rece.

Merită remarcat faptul că acest element special al interiorului este cel mai poluat. Dacă podeaua și suprafețele pot fi șterse cu o cârpă umedă, care va îndepărta aproape toată murdăria, atunci la covoare totul este mai dificil. Indiferent de câte ori încercăm să îndepărtăm murdăria și praful cu un aspirator, sarcina pare ireală. Praful rămâne în interiorul covorului. Iar acesta este un teren de reproducere excelent pentru microorganisme dăunătoare.

Firmele de curățenie spun că trebuie, de două ori pe an, să spălăm covoarele. Dar nu fiecare persoană are posibilitatea de a plăti o firmă care să curețe profesional covorul.

Prin urmare, poți curăța covorul singur. Există mai multe produse eficiente care elimină petele de pe covoare. Și nu trebuie să le cumperi, deoarece le ai deja în casă. Vorbim despre bicarbonat, oțet, apa cu săpun și amoniac.

Ce pete elimină aceste produse?

Bicarbonatul elimină petele vechi, împrospătează culoarea și neutralizează mirosurile.

Oțetul elimină petele de cafea și de ceai, împrospătează culorile covoarelor din lână.

Apa cu săpun curăță petele de fructe, suc, vin, ciocolată și lipici.

Amoniacul distruge petele de vin, fructe și sânge.

Curăță covorul cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un absorbant excelent care te poate scăpa de murdărie și poate neutraliza mirosurile neplăcute. Acest produs distruge, de asemenea, microorganismele din covor.

Ai nevoie de bicarbonat de sodiu și sare fină. Aceste două ingrediente trebuie amestecate în mod egal și presărate pe covor. Lasă produsul pe covor aproximativ 30 de minute, apoi aspiră-l de mai multe ori.

Dacă pe covor sunt pete, amestecă 2 linguri de bicarbonat cu 1 litru de apă. Soluția poate fi turnată într-o sticlă și pulverizată pe covor. Ar trebui să rămână pe covor aproximativ o oră. După aceea, covorul poate fi periat și lăsat să se usuce. La final, covorul trebuie aspirat.

Curăță covorul cu oțet

Pentru a pregăti o astfel de soluție, vei avea nevoie doar de 2 linguri de oțet și 0,5 litri de apă. Trebuie să folosești un burete sau o perie. Aplică soluția pe pată și freacă bine. Apoi, lasă covorul  să se usuce.

De asemenea, poți face o soluție din oțet și bicarbonat. În primul rând, covorul trebuie curățat  cu un aspirator. Împrăștie bicarbonat pe covor și lasă-l să acționeze 30 de minute. Apoi pulverizează oțetul pe tot covorul și mai așteaptă alte 30 de minute. După aceea, cu o perie începe curățarea covorului. La final, aspiră bine pentru a scăpa de toate reziduurile de bicarbonat.

Curăță covorul cu apă cu săpun

Săpunul se dă prin răzătoare, iar fulgii obținuți se dizolvă în apă. Este de remarcat faptul că nu trebuie să torni multă apă, deoarece produsul trebuie să fie suficient de concentrat.

Soluția trebuie pulverizată pe tot covorul și lăsată să se usuce. Dacă există pete pe covor, poți folosi un burete sau o perie pentru a le îndepărta. După aceea, trebuie să aspiri covorul. Această metodă este potrivită chiar și pentru curățarea săptămânală.

Curăță covorul cu amoniac

Metoda este cea mai laborioasă, dar poate fi folosită pentru a curăța chiar și petele uscate. Vei avea nevoie de 1 linguriță de soluție slabă de amoniac și 2 căni de apă. Șterge covorul cu o cârpă înmuiată în această soluție de amoniac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel